Sportfogadás tippek: Borussia Mönchengladbach - Schalke 04

2013-05-03
A Schalke 04 a 31. fordulóban 4-1-es verést mért a Hamburgra. Látszott a csapaton, hogy az a bizonyos BL-t érő 4. hely nagyon kell a gelsenkircheni együttesnek. Vajon ma is nyernek? Nézzük

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04

Tipp: Schalke DNB

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:30

Igaz, ami igaz, a Schalke az utóbbi időben nem szerepel túl fényesen, amikor a Mönchengladbachoz látogat. A tavalyi szezonban bajnokin és DFB Kupa meccsen is vereséget szenvedtek a gelsenkircheniek, de jobb, ha mihamarabb tisztázzuk, hogy az a 'gladbach picikét erősebb volt, mint a jelenlegi. Ott volt például Dante, aki kirobbanthatatlan a Bayern védelméből, ott volt Reus, akire a BVB játéka épül, és ott volt Neustadter, aki pedig épp a Schalke középpályájának meghatározó alakja.

A 'gladbach tehát gyengült, és hiába igazoltak pár remek játékost, azért Xhaka és a többiek nem ütik meg a távozók szintjét.

Egyébként a 'gladbach idén sem rossz otthon, sőt utolsó három meccsüket egyenesen megnyerték. Igen ám, de szintén meg kell jegyezni, hogy a három legyőzött csapat az Augsburg, a Fürth, és az a Hannover volt, akik idegenben teljesen súlytalanok.

Sérültekről, eltiltottakról a hazaiaknál nem beszélhetünk, a Schalkénál viszont Farfan, Fuchs és Papadopoulos is sérült, ők azért valószínűleg a kezdőben kapnának helyet, ha egészségesek lennének. Viszont ezek a labdarúgók a múlthéten sem játszottak, mégis nyert a Schalke a Hamburg ellen.

A győzelemhez kellett K. J. Huntelaar, és az ő három gólja! Hunter hosszú szünet után tért vissza a Hamburg ellen, a meccs előtt csak találgattuk, milyen formában lesz. Hunter egy mesterhármassal válaszolt nekünk, a formájával tehát nem lehet probléma. Az a Hamburg elleni siker önbizalmat adott neki is, és a csapatnak is.

A Mönchengladbach jelenleg 44 ponttal a 7. helyen áll, az EL indulást jelentő helyek egyikének megszerzése lehet a cél, de könnyen lehet, hogy lecsúsznak valahová a 10. hely környékére. Egyébként nem biztos, hogy a csapatnak szüksége van az EL-re. Hanke távozik, Herrmann maradása sem biztos, szóval lehet úgy gondolkodnak, hogy elég majd csak a bajnokságra és a kupára koncentrálni.

Magabiztosabbnak, rutinosabb csapatnak tűnik a Schalke, és esélyesebbek a győzelemre, mint a 'gladbach. A Borussia amikor nyert is az utóbbi időben, többször, sőt legtöbbször csak a szerencsének, és remek kapusának, ter Stegennek köszönhette a sikert. A HSV, a Fürth és az Augsburg ellen is csak 1-0-ra győzött a 'gladbach, tehát nem magabiztos 2-3 gólos sikerek voltak, hanem nyögvenyelős, mákos győzelmek.

A Schalke ellen kevés lesz az egy rúgott gól, már ha egyáltalán összejön... A gelcenkircheni védelem picikét jobban zár, mint az augsburgi, vagy a fürthi. Elöl pedig ott lesz újra Huntelaar, a középpályán Neustadter, Jones, Raffael, Bastos, vagy a hamburgiak ellen két gólpasszt jegyző Draxler. Fizikálisan és mentálisan is nagyon erős a Schalke, szóval itt a gladbachi focistáknak nem sok babér terem majd.

Kapott gól nélkül a Királykékek ellen nem ússza meg a 'gladbach, tehát legrosszabb esetben is egy döntetlent tudunk elképzelni. De sokkal valószínűbb a vendég csapat győzelme, a Schalke nagyon akarja a 4. helyet! Mivel erre a BL indulást érő 4. helyre még a Schalkén kívül négy csapat pályázik reális eséllyel, a vendégek nem engedhetnek ki, sőt most kell csak igazán keményen és eredményesen játszani! Ha azt hozzák, amit a Hamburg ellen, meglesz a három pont ma is!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,