Sportfogadás tippek: Borussia Dortmund - Werder Bremen

2012-08-24
Végre eljött ez a nap is! Ma kezdődik a Bundesliga 2012/13-as idénye, a szokásoknak megfelelően ismét az aktuális bajnok meccse nyitja az idényt. Dortmund-Bremen

 

Borussia Dortmund - Werder Bremen

Tipp: 3.5 gól alatt

Odds: 1.62

Iroda: bet365

Kezdés: 20:30

 

Emlékezhetünk, tavaly a nyitómeccsen a Borussia 3-1-re verte meg az akkor újjáalakuló, rengeteg fiatallal felálló Hamburgot. Nagyon egyoldalú mérkőzés volt, az eredmény nem is igazán adta vissza, mekkora volt a ruhr-vidékiek fölénye.

Sokan most is úgy gondolják, hogy a Dortmund átgázol a Brémán, és kiüti őket a nyitómeccsen. Na ez az, amiben mi nem vagyunk biztosak, és azt is leírjuk, hogy miért.

 

Először is nézzük meg az előző évek eredményeit:

Borussia Dortmund-Werder Bremen 1 : 0 

Borussia Dortmund-Werder Bremen 1 : 0 

Werder Bremen-Borussia Dortmund 0 : 2

Werder Bremen-Borussia Dortmund 2 : 0

Borussia Dortmund-Werder Bremen 2 : 0 

Borussia Dortmund-Werder Bremen 2 : 1

NWerder BremenBorussia Dortmund 1 : 1

Borussia Dortmund-Werder Bremen 1 : 0

 

Az utolsó összecsapásukat nézve egyszer sem játszottak olyan mérkőzést, ahol négy gól született volna, de olyan is csak egyszer volt, hogy legalább három találatot látott a közönség. Ha így nézzük, a 2.5 gól fölötti opció 1.50-es oddson minden, csak nem value bet....

Ahogy az a holtszezonban lenni szokott, új játékosok jöttek, régiek mentek. A Dortmundnál nem volt nagy mozgás, távozott Kagava és Barrios, de nincs már Ginczek, da Silva és Kringe sem. Igazi veszteség csak Kagawa, de talán Reus leigazolása orvosság lesz a problémára. Reus ráadásul német is, dortmundi kötődésű is, szóval nem csináltak rossz üzletet Dortmundban. Jött még a Stuttgartból az agilis támadó, Schieber, és nagyjából ennyi.

A Werdernél távozott Wagner, Wesley, Wiese, Pizzaro, Marin, Thy, Naldo, Wagner és Rosenberg. Mind alapember volt szinte, Wiese, Naldo, Marin nélkül nehezen lehetett elképzelni a Werdert... Érkezők is voltak bőven: Akpala, de Bruyne, Papastathopulos és a cseh Gebre Selassie, akit szinte aprópénzért igazoltak (1.8 millió €) Nem kétséges, hogy egy-két év múlva akár tízszer ennyit fog érni a cseh szélső hátvéd.

A Werdernél tehát sokkal nagyobb volt a mozgás, és hogy erősödtek, vagy gyengültek, azt jelen pillanatban nem lehet tudni. Marin érzékeny veszteség, és ha megnézzük, Marinon kívül Rosengberg, Pizzaro és Wagner is támadó volt. Jópár gól távozott a nyáron a Brémából.

Ma a vendégek a következő tizenegy játékossal kezdenek valószínűleg:

Mielitz-Gebre Selasie-Prödl-Sokratis-Ignjovski-Fritz-de Bruyne-Junuzovic-Hunt-Elia-Petersen
Látható, hogy ez merőben más, mint a tavalyi alapcsapat. Mire ez a Werder csapattá formálódik, addig eltelik pár forduló. Alapvetően egytől-egyig jó focisták ők, de a foci még mindig csapatjáték.
A Dortmund előzetes kezdője:
Weidenfeller-Piszczek-Subotic-Hummels-Schmelzer-Gündogan-Kehl-Kuba-Reus-Greusskreutz-Lewandowski
Ez a hazai csapat szinte egy Reus-Kagawa cserét kivéve a tavalyi együttes, de mivel Reus egy intelligens focista, simán be tud illeszkedni bárhová percek alatt, és még egyszer mondjuk, van kötődése a dortmundiakhoz.
A hazai győzelem 1.30-as szorzóval fizet a bukiknál, de egy idénnyitón ilyen oddson erre fogadni nagyon nem tűnik jó ötletnek. (Még úgy sem, hogy tavaly a Hamburg ellen 1.50 volt a hazaiak oddssza, és emlékezhetünk, mennyire megalázták akkor a HSV-t...)
Tetszik, nem tetszik, a Bundesliga kezd hasonlítani a Primera Divisionhöz. Ugyan nincs akkora szakadék a Bayern és a Borussia után, mint a spanyoloknál a két nagy után, de nehezen elképzelhető, hogy ne a Bayern, vagy ne a Dortmund legyen a bajnok idén!
 
A tippre visszatérve nem várunk sok gólt.
Egyrészt ott van a hazaiak védelme. A szakértők szerint a Bundesliga legerősebb belső védő párosa a Subotic-Hummles duó, és ezzel nem is nagyon lehet vitatkozni. Ráadásul Klopp óvatosságra intette szélső védőit, hisz a másik oldalon most Elia és Gebre Selassie játszik, mindketten a sebességükről híresek. Nem szabad nekik teret hagyni!
Aztán láthattuk a Dortmundot a Szuperkupán a Bayern ellen, és azt is láthattuk, hogy nincsenek még csúcsformában a játékosok. Aztán a kupameccsen az alacsonyabb osztályú Oberneulandot is 'csak' 3-0-ra verték, pedig a top csapatát játszatta Klopp mester.
 
Akárhogy is nézzük, ez egy idénynyitó, ne várjunk itt űrfocit! Két olyan csapat, akik általában nézhető meccseket játszanak, de egymás ellen valahogy akadozik a két gépezet. Ezt a mérkőzést nagyon sokan nézik, leégni egyik fél sem szeretne. Bravúr lenne a vendégek részéről a pontszerzés, de egy kis szerencsével benne lehet a meccsben a döntetlen. Viszont az állandóságot nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezért a mi tippünk egy szűkebb Dortmund győzelem, de hangsúlyozzuk, nincs érték az 1.30-as oddsban!
 
A mi tippünk 3.5 gól alatt, amire 1.62-es oddsal fogadhatunk a bet365-ön.
 
Sok sikert mindenkinek a mai napra, és jó szórakozást a mérkőzéshez!
 
 
Címkék: sportfogadás, tipp,