Sportfogadás tippek: Borussia Dortmund - Shakhtar Donetsk

2013-03-05
A Bajnokok Ligája sorozatban ma két mérkőzést rendeznek! A Manchester United és a Real Madrid összecsapása rendesen elvonja a rivaldafényt a BVB-Shakhtar találkozóról, így legalább mi egy picikét ezen két együttes meccse elé nézünk, és szállítjuk a tippet!

Borussia Dortmund - Shakhtar Dontesk

Tipp: Borussia góljai 1.5 felett

Odds: 1.53

Iroda: bet365

Kezdés: ma este 20:45

Valószínűleg mindenki tudja már, de a tisztánlátás végett leírjuk röviden, hogy Ukrajnában 2-2-es mérkőzést játszottak a felek, így a meccs kezdetekor a BVB a továbbjutó, mivel idegenben több gólt lőttek. A BVB továbbjut, ha nyer, vagy 0-0-ás és 1-1-es döntetlen esetén. 2-2-nél hosszabbítás. Ha kikapnak, 3-3; 4-4; 5-5; vagy még több gólos döntetlen születik, akkor az ukránok örülhetnek. Egyébként az első meccsen kétszer is örültek, hisz mindkét alkalommal ők szereztek vezetést, ám Lewandowski és Hummels egalizálni tudott, így a BVB várhatja kényelmesebb helyzetből a visszavágót.

Egyébként azon az említett meccsen a labdabirtoklási arány közel 50-50 százalék volt, de a lövések száma már 17-8 a BVB javára... Tudjuk, hogy a Dortmund nem a Barcelona féle támadójátékot favorizálja, ők nagyon határozott, sokkal direktebb futballt játszanak. A letámadás az hasonlít a Barcához, de amikor megvan a labda, ők nem totojáznak, egyből indítják az offenzívát...

Aki kevésbé ismeri a BVB-t, az joggal mondhatná, hogy megvan a 2-2, lőttek két gólt idegenben, simán beállhatnának védekezni. Valószínűleg rengeteg együttes így is tenne, ám a BVB aligha fog sündisznó taktikát választani. Egész egyszerűen nem ez a játékuk, talán bele is buknának...

A BVB egy lendületes futballt játszó együttes, remekül kontráznak, már az ellenfél térfelén zavarják a labdás, és labda nélküli játékosokat is. Egy remekül működő gépezet, és Klopp egész biztosan úgy küldi pályára csapatát, mintha 1-0-ás hátrányban lennének!

Egyébként az már az első meccsen is kiderült, hogy az ukrán csapat sem a védekezéséről híres. Ez a Srna-Chygrynsky-Rakitsky-Rat négyes azért igencsak sebezhető. Rutinosak, azzal nincs baj, de az a lendület, amivel a BVB játszik, az nagyon nem ízlik egyik csapatnak sem, nem véletlen, hogy a BVB még veretlen az idei kiírásban! Chygrynky egyébként még a Barcánál is próbálkozott, le is igazolták pár éve a katalánok elég jó pénzért, aztán 2-3 találkozó után vissza is küldték Ukrajnába, mert nagyon korán kiderült, hogy a La Liga nem az ő szintje, pláne nincs helye a Barcelonában...

Elöl a brazilok, ahogy az valamire való ukrán csapatnál lenni szokott, de ők meg aligha a védekező munkájukról híresek.

A hazaiaknál ott lesz Kuba, Götze és Reus, valamint elöl Lewandowsi. Ez a négyes egyike Európa leghatékonyabb támadó zónájának. Ugyanúgy 4-2-3-1-et játszanak, mint például a Real Madrid, és ha jobban belegondolunk, nagyon hasonlít a két együttes stílusa. A BVB-nél ráadásul mindkét oldalon olyan szélső védők játszanak, akik szeretnek felzárkózni a támadásokkal, sőt ez Klopp mesternél elvárás is! Schmelzer és Piszczek is rengeteget segít a támadásoknál.

Az biztos, hogy a BVB-nek meglesz a helye, hogy támadásokat építsen, a Donetsk nem húzódhat be védekezni. Egyébként az az igazság, hogy az ukránoknak sem a védekezés a játékuk, ők is inkább előrejátékban jók. Nem véletlen az, hogy az odavágón 2-2-es végeredmény született!

Itt Dortmundban is potyognak majd a gólok, az szinte biztos, hogy a BVB hazai közönség előtt kettő alatt nem áll le!

 

Sok sikert mindenkinek!

 

 

 

Címkék: sportfogadás, tipp,