Sportfogadás tippek: Biathlon vb - női váltó

2017-02-17
Pénteken a Biathlon vb-n a hölgyek váltóversenyét rendezik meg Hochfilzenben. Toronymagas esélyes a német váltó, így nem is vitás, hogy mi sem merünk ellene fogadni.

Biathlon vb - női váltó (4*6 km)

Tipp: Németország jobb, mint Franciaország

Bet365 odds: 1.36

Tippmix odds: -

Kezdés: péntek 14:45

 

A hölgyek négyszer 6 km-t futnak, és kétszer lőnek. Egyszer fekvő, majd álló testhelyzetből, így egy váltótag összesen 10-szer lő. Ha valaki lövőhibát vét, megy a büntetőkörre, ami 150 méter. Szóval hibázni nem érdemes, de ezt a lányok is tudják.

Eddig ebben a szezonban három állomáson volt váltóverseny, mindhármat a németek nyerték. Ami még ennél is furább, hogy mindhárom alkalommal a franciák előtt nyertek a németek. A dobogó harmadik fokát mindig más váltó foglalta el, Ukrajna, Norvégia és Olaszország fért még be idén a top3-ba egy-egy állomáson.

Hinz-Hammerschmidt-Hildebrand-Dahlmeier. Ez a négyes indul a németeknél, mint legutóbb Antholzban. Ott a németek 12 lövőhibát vétettek, míg a 2. franciák 'csak' 8-at. Ebből azért látszik, hogy az antholzi állomáson menyire nehéz volt lőni a körülmények miatt, de a németek még úgy is nyertek, hogy 4-el több lövőhibát vétettek. Ezt behozni futásban nem volt egyszerű, de összejött.

Brutál erős a német váltó, és ezen a hochfilzeni állomáson könnyebb lőni, kevesebb lesz a hiba. Márpedig ha a németeke még a lőállásokban sem fognak hibázni sokat, nincs váltó, amely meg tudná előzni. Ráadásul a váltó befejező embere az a Dahlmeier, aki itt a vb-n 4 versenyszámból összehozott 3 aranyérmet és egy ezüstöt. Dahlmeier kegyetlenül jó formában van, valami olyan rossz lövészet kéne a német válltó tagjaitól, amit elképzelni sem lehet, és közben arra is szükség lenne mondjuk a franciáknak, hogy ők pedig ne nagyon hibázzanak.

De még egyszer mondjuk, itt a hochfilzeni állomáson könnyebb lőni, nincs szél, nincs köd, napsütés van, és igazából még túl meleg is. Minden a németek elsősége mellett szól! Ennek megfelelően az odds is 'csak' 1.36-os, de valljuk be, többet nem is ér!

(Egyébként fura, de a Németország vs. Franciaország H2H fogadás ugyanúgy 1.36-os odds német siker esetén, mint a német győzelem. Magyarul a bukik el nem tudják képzelni, hogy a német vagy a francia váltó mellett bármelyik másiknak lenne esélye...)

Címkék: sportfogadás, tipp,