Sportfogadás tippek: Biathlon, női 4*6 km váltó, Ruhpolding

2015-01-14
Ma délután, Ruhpoldingban váltóversenyt rendeznek a hölgyeknél. Többesélyes a verseny, 6-7 váltó is odaérhet a dobogóra. Nézzük, hogy kik az esélyesek, és kikre érdemes fogadni.

Női 4*6 km váltó, női

Tipp: Norvégia dobogón végez

Odds: 4.00

Iroda: bet365

Kezdés: ma 14:30

 

Németországban ez a második állomás a Biathlon világkupában. Oberhofban már rendeztek váltóversenyt a hölgyeknél, ott a német váltó csődöt mondott. Esélye sem volt a dobogóra a német csapatnak, de most más a helyzet. Viszont az 1.50-es odds a Preuss-Hildebrand-Dahlmaier-Hinz négyes nem igazán éri meg! Ez biathlon, itt lehet esni, ha valaki ellövi magát a négyesből, akkor nehéz korrigálni. Viszont tény, erős ez a négyes, de 1.50-es oddson kár foglalkozni a németekkel.

Csehország és Fehéroroszország váltói szintén jó eséllyel pályáznak a dobogóra. A cseheknél Vitkova, a fehéroroszoknál pedig Domracheva a négyes utolsó tagja, ha lőtávolon belül maradnak, számolni kell velük. A francia váltóból ma Bescond hiányzik, ami nagy gáz. Legutóbb a francia váltó 2. volt Oberhofban, itt aligha ér fel a dobogóra.

Ukrajna csapat szinten jó, de ez kevés lesz. Olaszország szintén jó lehet, de a Wiererékre kínált 2.50-es odds szintén elég alacsony.

A mi tippünk az, hogy a norvég váltó végre dobogóra áll! Ma a Olsbö-Horn-Sölemdal-Eckhoff-féle négyes indul, ez pedg elég erősnek tűnik, hogy akár meg is nyerje a versenyt.

Az eddigi két váltóversenynél Hochfilzenben először Sölemdal szerencsétlenkedett, mert nem elég, hogy bukott, utána mér rosszul is lőtt, így szépen tönkre tette a váltó reményeit. Eckhoff még nagyot mentett 4. emberként, de Sölemdal szerencsétlenkedésnek köszönhetően Norvégia lecsúszott a dobogóról. Aztán legutóbb Oberhofban pont az az Eckhoff rontotta el a norvég váltó dobogóját, hogy az utolsó korongot képtelen volt eltalálni. Három tölténye volt rá, egy sem talált célba, így ment büntetőkört futni. Pedig ha kilövi, és nem kell a büntetőkörre menni, nagyon simán dobogós a norvég váltó.

A lényeg tehát az, hogy Hochfilzenben és Oberhofban is volt esélye a norvég váltónak, csak először Sölemdal, aztán Eckhoff szerencsétlenkedett. Ezek a hibák viszont nem lesznek jelen minden futamon. Erős kis váltó ez, Olsbö legutóbb is jól ment, reméljük, hogy Horn is hoz egy jó átlagot, és akkor 3. emberként Sölemdal, negyedikként pedig Eckhoff dobogóra repítheti a norvég négyest ma délután.

A norvég négyes dobogós helyezésében van érték, meg tudják csinálni a csajok, csak kéne végre egy olyan verseny, ahol nem hibázik valaki kapitálisat. Reméljük, ha mindenki jól lő (ha nem is hibátlanul...), és senki sem bukik a norvégok közül.

Címkék: sportfogadás, tipp,