Sportfogadás tippek: Betis - Sevilla

2015-12-19
Szombaton, 20:30-as kezdettel sevillai városi derbi a Benito Villamarin Stadionból! Márpedig ha derbi, akkor sárga lapokat láthatunk bőven, és vélhetően kiállítás is lesz majd ezen a találkozón!

Betis - Sevilla

Tipp: 7.5 büntetőlap felett

Odds: 1.75

Iroda: bet365

Kezdés: szombat, 20:30

 

Óriási izgalommal várják ezt a meccset Sevillában, már hetekkel korábban minden sevillai erre a találkozóra vár. Mindkét szurkolótábor imádja csapatát, és kellő tisztelettel, de utálja a másik oldalt. Az biztos, hogy a sevillai derbi sosem mentes az érzelmektől. Mivel a szurkolóknak rendkívül fontosak ezek a meccsek, így a focisták sem vehetik félvállról. Az utolsó edzésekre többen mennek ki, mint nálunk meccsekre szokás. Már a szurkolók is úgymond edzenek, és instrukciókkal látják el a focistákat, hogy csak a győzelem elfogadható.

A Betis és a Sevilla nem tud rossz meccset játszani egymással, itt tényleg 90 perc futballt látunk majd, üresjárat nélkül. Őszinte játékot, valami olyat, amire minden meccsen számítunk, de a legritkább esetben kapjuk meg.

A Betis a 11. helyen áll, a Sevilla valamivel jobb, hisz a hetedik pozíciót tudhatja magáénak. Jobb formában is vannak a vendégek, de ha valamikor ez nem számít, az a derbi napja.

Az előző szezonban nem találkoztak, hisz a Betis a másodosztályban szerepelt. Legutóbb a 2013/14-es szezonban találkoztak, akkor 7 sárga lap mellett a piros is villant egyszer. Nagyjából ez a derbik átlaga a lapokat tekintve, itt még azok a játékos is keményen, néha már talán durván játszanak, akikre ez nem jellemző egy átlagos bajnokin.

Mindkét csapatban megvannak azok a spílerek, akiknek előre oda lehetne írni a lapot a nevük mellé. Krychowiak, Khron-Dehli, Kolodziejczak vagy Rami biztosan besárgul a Sevillából, a Betisnél N'Diaye, Piccini vagy Vargas van hasonló helyzetben. De itt tényleg bárki és bármikor kaphat lapot, lesznek kemény szócsaták, az is fix, hogy két-három játékos dumáért kap lapot. Molina, Castro, Joaquin vagy Konoplyanka is kisírhat magának egy lapot, de nem szabad félteni Vitolót sem. Időhúzás a végén, túlzott gólörömért is simán mehetnek a lapok. De frusztráltságból adódó labdaelrúgás is lapot vonz, és egy ilyen meccsen bizony bőven benne az is, hogy egyszerre két játékos kap lapot, pl. amikor egy pontrúgásnál megy a bruszt, a spori próbál békíteni, de nem jön össze. Csak le kell hűteni a feleket egy-egy sárgával...

Clos Gomez spori kapta  a megtisztelő feladatot, hogy vezesse a derbit. Aligha lesz könnyű dolga, de valahogy megoldja majd. A lényeg, hogy legalább nyolc alkalommal kerüljenek elő a lapok!

Címkék: sportfogadás, tipp,