Foci-Eb tippek: Belgium - Olaszország

2016-06-13
Hétfőn az E-jelű négyes tagjai is bemutatkoznak, este 21 órai kezdettel Lyonban összecsap a csoport két favoritja, Belgium és Olaszország.

Belgium - Olaszország

Tipp: 2.5 gól alatt

Bet365 odds: 1.50

TippmixPro odds: 1.45

Kezdés: hétfő, 21:00

 

Ahogy azt vártuk előzetesen, ritka az olyan meccs az Eb-n, ahol kiszakad a gólzsák. Ha pedig végre focizni akaró csapatok találkoznak, mint a Németország-Ukrajna meccsen, akkor a kapusok bravúrjai miatt nem gyarapodnak a gólok.

A Belgium-Olaszország mérkőzésen már eleve az is kérdéses, akarnak-e majd focizni a csapatok. Ez a két válogatott a favorit a csoportban, gondolkodhatnak úgy, hogy majd az írek és a svédek ellen komolyabb fokozatba kapcsolnak.

A kevés gól mellett erős indok Buffon és Courtois személye. Buffon a rutint képviseli, de hiába telnek-múlnak az évek, Buffon reflexei nem romlanak. Courtois pedig a fiatal generáció tagja, rajta sem könnyű kifogni. A remek kapusok előtt stabil védelmek lesznek. Olaszországot eleve még mindig a védekezéssel azonosítjuk, és hiába termelt ki klasszis csatárokat az olasz foci, azért az olasz fociról még mindig a remikre és a stabil védekezésre asszociálunk. Cannavaro védőként lett Aranylabdás, manapság el nem lehet képzelni, hogy védő Aranylabdát kapjon...

A belga és az olasz együttes tétmérkőzést legutóbb 2000-ben játszott, sok értelme nincs abból kiindulni. Amiből viszont érdemes, hogy tényleg mindkét válogatott rendkívül masszív, nagyon nehéz elképzelni, hogy itt komolyabb gólzápor legyen. Egyik fél sem fog kockáztatni, aztán ha valamelyik együttes vélhetően gólt lő, az próbálja majd megvédeni azt.

Várható kezdőcsapatok:

Belgium: Courtois-Alderweireld-Denayer-Verthongen-J.Lukaku-Fellaini-Witsel-Naingolan-de Bruyne-Hazard-Lukaku

Olaszország: Buffon-Barzaghli-Bonucci-Chiellini-Candreva-Darmian-Florenzi-de Rossi-Motta-Éder-Pellé

Az olaszok tényleg elég sűrűnek tűnnek, három védő, Candreva és Darmian zárja le a széleket, így ha védekezni kell, akkor 5 védős rendszer, ha támadni, akkor csak három. A belső középpályások is inkább a védekezésre fognak figyelni, Éder és Pellé pedig küzdhet majd a belga védőkkel. Egyébként a belgáknál sem tűnik puhának az első védelmi vonal. Naingolannal, Fellainival és Witsellel meggyűlik majd az olasz támadás-szervezők dolga. Egyébként így elsőre ilyen irányító-féle játékos nincs is az előzetes kezdő 11-ben, mint pl Hzard vagy de Bruyne a belgáknál. Még az olaszokra visszatérve meg kell említeni, hogy a hátsó szekció a Juvéban is együtt játszik évek óta, ez pedig óriási előny!

Sanszos, hogy gól sem esik ezen a meccsen, vagy ha mégis, akkor maximum egy, ami el is dönti a meccset. Rangadóként harangozzák be a meccset, de könnyen lehet, hogy a torna legunalmasabb 90 percre vár majd ránk.

Címkék: sportfogadás, tipp,