Sportfogadás tippek: Bayern München - Borussia Dortmund

2015-04-28
A Német Kupa első elődöntőjében az utóbbi évek két legmeghatározóbb csapata, a BVB és a Bayern találkozik. Az elmúlt három esztendőben a két csapat közül az egyik nyerni tudott, az egyiknek most is marad esélye.

Bayern München - Borussia Dortmund

Tipp: A Borussia gólt szerez

Odds: 1.57

Iroda: bet365

Kezdés :ma 20:30

 

A szezon végén Jürgen Klopp feláll a BVB kispadjáról, és új kihívások elé néz. Sikeres volt a Dortmundnál, de eljött a váltás ideje. Két bajnoki címet és egy DFB Pokal-győzelmet hozott össze Klopp a BVB-vel, de ez az idény már nem úgy alakult, ahogy az előzőek. Sok összetevője volt, többek közt az, hogy Götzét és Lewandowskit is kivette a Bayern a BVB-ből...

Ez a szezon tehát nem a Dortmundról szólt, de még szólhat. A Német Kupa elhódítása meseszerű történet lenne. Ha a Dortmund döntőbe jut, az lenne Klopp utolsó meccse a csapat élén. Óriási történet lenne, ha a srácokkal összehozna egy kupagyőzelmet még úgy búcsúzólag. Azt tuti, hogy Berlin örömkönnyekben úszna, ha a BVB netán megnyerné ezt a trófeát egy pocsékul induló szezon végén.

Esély van rá, hisz a Bayernnél továbbra sincs Alaba, Robben és Ribery. Elvileg Robben ál legközelebb a kezdőbe kerüléshez, de ne feledjük, hogy a Bayernnek még a BL-ben is van dolga, Robbent pedig a Barca elleni párharcra tartogatja Pep. Kisebb sérüléssel bajlódik Rafinha és Bernat is, szóval van azért gondja a bőrgatyásoknak bőven.

A BVB kezd magára találni, Kuba sérülése a múlté, Kagawa elkezdett gólokat lőni, és játékra kész állapotban van Reus is. A Borussia legnagyobb ásza hétvégén pihent, csak 20 percet kapott az aktuális bajnokin. Aubameyang pedig szintén igencsak nagy formában van, hétvégén is gólt lőtt, és Kagawa gólját is ő készítette elő.

A Bayern védekezése rendkívül erős, de ha szimplán csak a védelmet nézzük, mint csapatrész, azért lehet rajta lyukakat találni. Rafinha és Bernat sem 100%-os, de nagyon úgy tűnik, kisebb sérüléseik ellenére mindketten kezdenek. Boateng és Dante játékában pedig benne van a hiba. A levegőben jók mindketten, de a Reus-Kagawa-Kuba trió inkább a földön veszélyes, és Aubameyangot is inkább kiugratásokkal lehet játékba hozni, fejre beívelni neki nem biztos, hogy túl hatékony. De beívelésekkel is lehet keresnivalója a BVB-nek, elvégre a Borussia amikor legutóbb gólt szerzett a Bayern ellen, az pont egy jobbról érkező beadás után történő Reus-fejesből jött össze.

A Dortmund nagyon akarja magának ezt a finálét, mindent meg fognak tenni a sárga-feketék, hogy döntőbe kerüljenek.

Várható kezdőcsapatok:

Bayern: Neuer-Rafinha-Boateng-Dante-Bernat-Alonso-Lahm-Thiago-Götze-Müller-Lewandowski
Borussia: Langerak-Durm-Sokratis-Hummels-Schmelzer-Bender-Gündogan-Kuba-Kagawa-Reus-Aubameyang

Címkék: sportfogadás, tipp,