Sportfogadás tippek: Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt

2016-04-16
Hat védő hiányzik szombaton a Frankfurt elleni bajnokiról. Ha a Frankfurt ellen is megússza a Bayer kapott gól nélkül, az már tényleg nem lenne semmi!

Leverkusen - Frankfurt

Tipp: Mindkét csapat lő gólt

Odds: 1.90

Iroda: bet365

Kezdés: szombat, 15:30

 

A Leverkusen elég jó formába került a szezon végére. Meccsek óta veretlen, az EL-ből való kiesés 'haszna' hogy minden energiát a bajnokikra tud koncentrálni. Meg is nyerte az utolsó négy bajnokiját, ráadásul a Hamburg, Stuttgart, Wolfsburg, Köln elleni mérkőzéseket kapott gól nélkül húzta be. Már ez sem mindennapi tett, ráadásul Boenisch, Toprak és Papadoppuolos ezeken a meccseken sem játszhatott.

Most viszont Schmidt mester másik két védőjére sem számíthat. Eltiltás és sérülés miatt az említett három bekk mellett Wendell és Ramalho sem léphet pályára hétvégén. Szintén sérült Hilbert, szóval védők közül Tah és Jedvaj bevethetőek. Elvileg Lars Bender húzódik vissza egy sorral, de ez a Dortmundnál sem jött be a Liverpool elleni odavágón az EL-ben, amikor a másik Bender, Sven volt Hummels társa középen.. Hogy Lars hogyan teljesít majd hátul, vagy játszik-e egyáltalán, szombaton kiderül. A fiatal Henrichs is játékperceket kaphat, sőt vélhetően a kezdőben lesz a helye. De ős sem egy rutinróka, mindössze 19 éves. Mondjuk Tah is csak 20, de ő azért rutinosnak mondható. Jedvaj szintén 20 éves, szóval könnyen lehet, hogy ha Bendert nem húzza hátra Schmidt, akkor 20 évesnél idősebb játékos nem lesz ott a Leverkusen hátsó sorában. Arra vélhetően nem sűrűn volt példa a Bundesben, hogy négy 19-20 éves spíler kezdhet a védelemben. A támadó zónában még hagyján, pl. a Schalkénál Meyer, Goretzka és Sané triója is nagyon fiatal, de a védelemben azért nem megszokott.

Persze a Leverkusennél is kényszerű okok miatt alakult ez így. Öt tétmeccs óta nem kapott gólt Leno, most azért sanszos, hogy a Frankfurt megvillan. Az Eintracht ráadásul pontkényszerben van, Husztiéknak nem nagyon ment a játék tavasszal. Meier ismét kidőlt, nem nagyon van olyan támadó, mint a tavalyi gólkirály, akiről befelé pattannak a labdák. Husztinak, Ben Hatirának, Fabiannak, Aignernek valamit ki kell találni a kreatív zónában, Castaignosnak pedig gólokat lőni, mert már csak öt kör van hátra, nincs mire várni. Neki kell menni a Leverkusennek, és igazából nem esélytelen a Frankfurt. Soha nem látott összetételű lesz a hazai védelem, de az egyik szűrő, Schmidt mester egyik kedvence, Kampl sem játszhat. Elöl viszont van potenciál, Brandt és Chicarito nagyon érzik a kaput, Bellarabi egy-egyben bárkit megver, Calhanoglu lába is bármikor elsülhet, és Kiessling is tud segíteni egy-egy góllal.

Jó esély van rá, hogy itt mindkét fél betalál, sőt még az is lehet, hogy nem is egyszer. Egyébként pedig már az is kisebb csoda, hogy Toprak, Boenisch, Hilbert és Papadopuolos nélkül az elmúlt bajnokikat megúszta a Bayer, most még Ramalho és Wendell sincs, ha így sem lő legalább egy gólt a Frankfurt, akkor talán meg is érdemli a kiesést.

Címkék: sportfogadás, tipp,