Sportfogadás tippek: Basel - Manchester City

2018-02-12
Kedden két meccsel elkezdődik a BL egyenes kieséses szakasza. Az egyik végső győzelemre is esélyesnek tartott együttes, a Manchester City előtt a Basel jelenti az első gátat, melyet sikeresen kéne venni.

Basel - Manchester City

Online sportfogadás tipp: Man City góljai 1.5 felett

Unibet odds: 1.37

Kezdés: kedd, 20:45

 

A Manchester City a jelenkor egyik legjobb csapata. Guardiola a Barca után a Bayernnél nem tudott maradandót alkotni, a Man. City-t viszont egy magasabb szintre emelte. Megvan a filozófia, és megvannak azok a játékosok, akik képesek Pep filozófiája szerint focizni. De Bruyne a kulcs, a motor, az irányító, akinek most nagyon megy a játék, és így a csapat is hasít.

A Man City a világ legerősebb bajnokságában vezet magabiztosan úgy, hogy igazából egész szezonban egy meccset veszített el. (A Sahtar elleni zakót ne vegyük ide, hisz azt gyakorlatilag nem vette komolyan a City a biztos első hely tudatában.)

Szóval ez a csapat vár a Baselre, amely bár ért el sikereket nemzetközi szinten is a közelmúltban, de más kategória. A transfermarkt szerint a Man City játékosállománya 712,5 millió Euró, míg a Baselé 56 millió Euró. Valós értékben a különbség még nagyobb lenne, hisz gondoljunk bele, amikor már nevenincs védőkért 70 millió eurót fizetnek, akkor mennyit fizetnének például De Bruyne-ért...

A tippünk, hogy a City a továbbjutást már az első meccsen eldönti. Guardiola csapata fog dominálni, és ez tény. Sokkal több ziccert alakít majd ki, és az nagyjából csoda lenne, ha legalább kettőt nem gurítana. A magabiztos siker azért is lenne fontos, mert a visszavágó előtt jön az Arsenal és a Chelsea elleni két bajnoki, márpedig oda kell majd az energia és a tiszta fej.

Vendég-oldalon David Silva, Sané, Mendy és Gabriel Jesus nem bevethető, de azért akad jópár joker Guardiola paklijában.

A svájci Basel a Lugano elleni zakóval kezdte 2018-at, jelenleg a Young Boys mögött csak második a bajnokságban. Télen Steffent és Akanjit is elveszítette a klub, mindkét spíler szintet lépett, és a Bundesligába igazolt. Ők egész biztosan hiányozni fognak. Főleg Akanji, azért de Bruynéket féken tartani nem lesz egyszerű.

Egyébként a Basel otthon a svájci bajnokságban domináns együttes, és az olyan csapatok, amely hazájuk bajnokságában dominálnak, nem arra vannak berendezkedve, hogy bekkeljenek. Persze most nem tehet mást a piros-kék mezes együttes, viszont a kontrák gyilkosak lehetnek. Azért a City hátul nem sebezhetetlen, legutóbb a Leicester is gurított egyet, előtte a Burnley is betalált, szóval van keresnivalója a Baselnek is. A mi tippünk viszont az, hogy Sterlingék minimum kettőig eljutnak a St. Jakob-Parkban kedd este.

Várható kezdőcsapatok:

Basel: Vaclik-Lang-Suchy-Balanta-Petretta-Xhaka-Dié-Stocker-Elyounoussi-Bua-Oberlin
Manchester City: Ederson-Walker-Stones-Kompany-Danilo-Fernandinho-David Silva-de Bruyne-Sterling-Bernardo Silva-Agüero

Címkék: sportfogadás, tipp,