Sportfogadás tippek: Barry Hawkins - Anda Zhang

2013-02-09
Alig ért véget a German Masters máris itt a következő pontszerző, a Welsh Open. Hagyományosan az egyik legkisebb összdíjazású, azonban idén a szervezők egy kicsit emeltek a pénzdíjakon, főleg a győztes tehet zsebre jóval többet, mint az előző években.

Barry Hawkins - Anda Zhang /Snooker-Welsh Open/


Tipp: Hawkins
Odds: 1.40
bet365

Kezdés: ma 20:00-tól

Új rendszert próbálnak bevezetni a snookerbe, melynek annyi a lényege, hogy a legjobb 16 játékos nem a 32-es táblán kezd, hanem már a 64 között is játszaniuk kell, de ezek még úgymond selejtezős meccsek. Tehát a főtábla ugyanúgy 32-es lesz, csak épp benne van a pakliban, hogy a nagyágyúk közül nem mindenki jut el addig. A német versenyen tesztelték ezt az új formát, és pl. John Higginsnek nem sikerült felverekednie magát. Itt a Welsh Open selejtezőjében csak négy nyertig tartanak a mérkőzések, így a kevésbé jó játékosoknak több esélyük van meglepetést okozni.

Hawkins 96-ban állt profinak, azonban egészen eddig a szezonig kellett várnia, hogy pontszerző trófeát emelhessen a magasba. Az Ausztrál tornát sikerült megnyernie, mely még csak pár éve szerepel a naptárban és vannak nagy játékosok akik el sem utaznak oda, akik pedig ott vannak azok sem mindig vannak teljesen képbe a szezon elején, de ettől függetlenül a torna győzelem az torna győzelem. Legutóbb a German Mastersen is kiválóan szerepelt, hisz egészen az elődöntőig menetelt, úgyhogy Allent és a világelső Selbyt is 5-1-el takarította el az útból.

A kínaiak kezdik ellepni ezt a sportot is, de Dingen kívül a többiek nem igazán tudnak odakevergőzni a legjobbak közé. Zhang az ismertebb ázsiai játékosok közé tartozik, már pár éve feltűnt, de nem igazán tud berobbanni. Idén is elsősorban a hazai kis pontszerzőkön villogott, bár túl acélos játékosokat ott sem győzött le. A ranglistán is eléggé hátul áll, de úgy tűnik kezd megragadni a profik között, viszont a szigetországban nem igazán megy neki a meccsnyerés. Neki már kellett egy mérkőzést játszania itt a Welsh Openen, a legenda Jimmy White-ot győzte le, de a 'forgószél' már egyáltalán nem tényező, így nem egy túl nagy bravúr őt megverni. Zhang amúgy is mindössze egy 50 felettit lökött, a többi frame elég sziszifuszi volt.

Azt azért nem lehet mondani, hogy Hawkins a legkönnyebb ellenfelet kapta volna, viszont túlságosan nagy veszélyt sem jelent a kínai. Egyszer volt eddig pontszerző főtáblán, az összes többi alkalommal mindig elvérzett a selejtezőben. Hawkins más szintet képvisel, és az elmúlt hetekben nagyszerű formában van, hisz nem csak Németországban, de a Championship Ligában is sorra hozta le a győztes meccseket. Ha nem fáradt el vagy valami hasonló, akkor gond nélkül kell kipipálnia Zhangot is.

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,