Sportfogadás tippek: Barcelona - Sevilla

2015-08-10
Ahogy tavaly, úgy idén is két spanyol együttes játszik az európai Szuperkupáért. A Sevilla az Európa Liga győzteseként ismét résztvevő, ellenfele most a BL-győztes katalán Barcelona lesz.

Barcelona - Sevilla

Tipp: 1. félidő góljainak száma: 1.5 felett

Odds: 1.95

Iroda: TippmixPro

Kezdés: kedd 20:45

 

Mindkét együttes alakulgatott picit a nyáron. Ugye a Barca elvileg nem igazolhat, aztán mégis megszerezte Arda Turant és Aleix Vidalt, utóbbit pont a Sevillától. Ők januártól léphetnek majd pályára Barca mezben. Az előző nyáron igazolta viszont azt a Vermaelent, aki mostanra lett teljes értékű labdarúgó, az előző idényben szinte végig sérült volt. A hírek szerint ő lesz Pique társa a védelem szívében, mellettük Alves és Mathieu játszat. Mathieu Alba helyét foglalja el, Albának izomhúzódása van. Középen Rafinha lehet az irányító, Rakitic és Busquets pedig a két mindenes. Elöl Neymar fog hiányozni, mumpszos lett, két hét pihenő vár rá. Messi és Suarez társa a csatársorban Pedro Rodriguez lehet, akinek a távozásáról sokat pletykálnak.

A Sevillából a nyáron az említett Aleix Vidal mellett távozott például M'Bai. Nélküle nem lesz ugyanaz a Sevilla középpályája, bár Konoplyanka és Krohn-Dehli azért két minőségi labdarúgó, ők pótolhatják a szenegáli spílert. A csatársorból viszont az AC Milan elvitte Carlos Baccát, a kolumbiai gólzsákot, így Gameiróra vár majd a sor, hogy pótolja. Gameiro igencsak meghálálta a bizalmat, amikor Emery pályára küldte, de leginkább csereként volt hatékony. Baccával jól kiegészítették egymást. Immobilét kölcsön adta ugyan a BVB, de Dortmundban ennek jobban örülnek, mint Sevillában.

Volt tehát egy kis mozgás, de azért a Sevillánál Banega, Iborra, Reyes, Vitolo, Krychowiak maradt, szóval a középpálya sokt nem változik. Khron-Dehli és Konoplyanka erősítés, Coke és Kolodziejczak játszik majd hátul, Gameiro pedig vélhetően előrelép első számú csatárrá.

Mivel a szezon elején járunk, így nem kell majd meglepődni, ha igazán nagy tempót csak az első félidőben látunk. Főleg akkr nem, ha a Barca lő vagy két gólt, mint az AS Roma ellen a Gamper Kupán. A Barca hagyományos szezonnyitó meccsén az első félidőben két gólt lőtt a katalán csapat, de ha lő ötöt, smemit sem szólhatnak a rómaiak. Persze azt a focit 90 percen át nem lehet játszani, de 45 percen keresztül igen. Vélhetően a Sevilla sem adja fel, Emery együttesétől is őszinte, gólra törő focit várunk. Egyébként a felkészülési meccsek során a Barca azért kapott gólt szinte minden egyes meccsén -ahogy a Sevilla is-, Luis Enrique meg is jegyezte, hogy nincs megelégedve a csapat védekezésével.

A mi tippünk tehát az, hogy az első félidőben több gólt is látunk. Ha Messiék úgy játszanak, mint a Gamper Kupán, akkor nem lesz probléma a tippel, és abban is biztosak lehetünk, hogy a Sevila több gondot okoz majd ter Stegennek és a Barca védelmének, mint legutóbb a Farkasok.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,