Sportfogadás tippek: Baji után Márton Anita is dobogóra állhat Londonban

2017-08-09
Márton Anita Rióan az olimpián harmadik lett. Ott a hatodik dobásával 19.87 métert ért el, és lett dobogós. Egy harmadik hely minimum kinéz Londonban is.

2017 Atlétika-vb - Női súlylökés

Online sportfogadás tipp: Márton Anita dobogós lesz

TippmixPro odds: 1.30

Kezdés: szerda, 20:25

 

Először is szögezzük le, hogy a riói olimpiához képest annyival könnyebb dolga van a versenyzőknek, hogy a szám egyik legnagyobb alakja, Valeri Adams nincs itt Londonban. Ott ott Rióban a 2. helyen végzett, vele most nem kell számolni. A olimpiai bajnok Michelle Carter viszont itt van, a selejtezőben elsőre 18.97-et dobott, szóval valószínűleg most is formában van. A kínai Lijao Gong szintén elsőre dobott 18.92-őt.

A selejtezőben Anita dobta a harmadik legnagyobbat, szintén első dobásával kvalifikált. Márton 18.76-ot dobott, és már öltözhetett is vissza.

Ami jó dolog, hogy Anita Rióban egyre jobbakat dobott, ott egyedül az 5. körös dobása lógott ki a sorból, viszont hatodikra igencsak nagyot javított. Jó versenyző-típus, ami szintén sokat számat. Sok olyan versenyző van, aki elsőre kiad magából mindent, aztán utána csak az erőlködés marad.

A magyar versenyző jó formában van, idei legjobbja 19.63, ami egyéni csúcsától nincs messze (19.87). Idén csak Lijao Gong és Raven Saunders dobott nagyobbat nála. Abban is bízhatunk, hogy a londoni időjárás inkább Anitának kedvez például az amerikai versenyzőkkel szemben. Tegnap 17-18 Celsius körül volt a hőmérséklet, ez a hidegebb hőmérséklet pedig inkább Anitának kedvez, mintsem a színes bőrű amerikai versenyzőknek.

A mi tippünk, hogy Gong megnyeri a versenyt, Anita pedig második lesz. De a tippbe még az is belefér, ha Carter vagy Saunders beelőzi. Reméljük, nem fogja!

Címkék: sportfogadás, tipp,