Sportfogadás tippek: Atletico Madrid - FC Barcelona

2014-01-11
A Primera Division őszi zárófordulóján találkozik a tabella első két helyezettje, az Atleti és a Barca. Igazi döntő-jellegű összecsapás, végre kiderül, melyikük a jobb. Mármint ma este...

Atletico Madrid - FC Barcelona

Tipp: Gólok száma: 2 gól felett (AH)

Odds: 1.45

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:00

 

Az Atletico Madrid tavaly is tartotta magát féltávnál, aztán tavaszra kicsit visszaesett a csapat teljesítménye, és a Real megelőzte a Matracosokat. Most az a kérdés, hogy meddig tart ki az Atleti lendülete, mert ha netán végig bírni fogják ezt a tempót, nem csak a városi rivális Real, de a Barca is könnyen a 'tico mögött zárhat. Erre persze egyelőre nagyon kevés az esély, de látva az Atleti játékát, bizony megtréfálhatják akár az FC Barcelonát is.

Nézzük a várható kezdőcsapatokat:

Atletico: Courtois-Juanfran-Godin-Miranda-Felipe Luis-Koke-Gabi-Thiago-Arda-Villa-Costa

Barcelona: Valdes-Dani Alves-Pique-Bartra(Mascerano)-Jordi Alba-Xavi-Busquets-Iniesta-Alexis-Neymar-Messi

Látszik, hogy mindkét mester az alapcsapatát próbálja pályára küldeni, itt ma este a legjobbakra van szükség. Az Atleti esetében elég egyértelmű, hogy melyik az a 11 játékos, akik ma pályára lépnek, Simeone nem híve a rotációnak. Ennek persze később (tavasszal) ihatja meg a levét, de az is lehet, hogy neki lesz igaza, és az Atleti játékosai végig bírni fogják ezt az eszeveszett tempót.

A Barcánál sem sűrűn fordul elő, hogy 'Tata' Martino a legjobbjait pályára küldi. A Barcánál az ún. alapcsapat idén nem sűrűn állt össze. Ma viszont mindenkire szükség van. Felépültek a sérültek, Neymar, Alves és Messi, visszatér eltiltása után Busquets, szóval a 'tico felkötheti a gatyát.

A mi tippünk az, hogy ez a meccs minimum 3-4 gólt fog hozni. Az Atleti erőből játszik, és ismerjü jól a Barca védekezését. Diego Costáék képesek gólt, vagy gólokat szerezni a Barca ellen is. Ráadásul ott van Costa mellett Felipe Luis, Miranda, Godin és Juanfran, akik pontrúgások után fejjel lehetnek veszélyesek. A Barca nem arról híres, hogy a pontrúgásoknál jól védekezne. Ráadásul Puyol sem játszik valószínűleg, így nagyjából Busquets és Pique képes felvenni a versenyt az előbb felsorolt hazai játékosokkal.

A Barca viszont a földön lehet veszélyes, nem a levegőben. Visszatér Messi, akinek a hétközi kupameccsen 20 perc elég volt ahhoz, hogy kétszer villanjon. Játszhat Neymar, aki eg-yegyben a liga legjobbja, és az a Sanchez, aki talán legjobb szezonját produkálja eddig, és képes kiszorítani azt a Pedrót, aki szintén ipari mennyiségben szállítja a gólokat. Iniesta is újra a régi, Busquets mindig is jó volt, már csak Xavinak kéne kicsit felpörögnie. Xavi az elmúlt időszakban nem volt az igazi, de egy ilyen volumenű meccsre tuti összekapja magát. Ha egy Elche elleni meccs nem is motiválja már, egy ilyen rangadóra azért ő is fel fog pörögni.

Más a két csapat stílusa, más erényeket csillogtatnak, de a mi tippünk az, hogy mindkét stílus eredményes lesz.

Tippünk: 1-2

Címkék: sportfogadás, tipp,