Sportfogadás tippek: Athletic Bilbao - Rayo Vallecano

2013-01-11
A spanyol Primera Division 19 körét a Bilbao és a Rayo meccse nyitja. Hivatalosan ez a tavaszi forduló első találkozója, tehát most kezdődik a bajnokság 'második félideje'

 

Athletic Bilbao - Rayo Vallecano

Tipp: Bilbao nyer

Odds: 1.91

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:30

 

A tények:

- A Bilbao a bajnokság feléig 21 pontot gyűjtött. 6-3-9-es a mérlegük és 22-37-es a gólkülönbségük.

- A Rayo a bajnokság feléig 28 pontot gyűjtött. 9-1-8-as a mérlegük és 25-33-as a gólkülönbségük.

Ha úgy nézzük, akár még esélyesként is számolhatnánk a Rayoval, nem eszik forrón! Itt bizony a baszkok a mérkőzés esélyesei!

A fogadóirodák szépen lassan 2.00 közelébe emelik a hazaiak szorzóját, tehát nem kell félni, hogy esni fog az odds. Szerintünk nyerni fognak, méghozzá a vártnál simábban!

A Rayo meglepően jól szerepel, de ha megnézzük, 28 pontjukból csak kilencet szereztek idegenben! Vendégségben nem annyira acélosak. Sorozatban három meccset nyertek, tehát a formájukkal sincs sok baj, ennek ellenére Baszkföldön lesznek gondjaik!

A Billbao a tavalyi csodálatos szezon (EL döntő és Copa del Rey döntő) után csak vergődik. Javi Martinez eligazolása és a Llorente saga sok volt ennek a csapatnak. Bielsa mester sem tudott csodát tenni, és valószínűleg idén már nem is fog. A Bilbao annál erősebb, hogy kiessen, de valahol a 8-10 hely környékén érhetnek célba maximum.

Nekik hazai pályán kell bizonyítani, a baszkok nagyon öntudatosak, mindig kettőzött erővel küzdenek saját közönségük előtt. Ezt jelzi, hogy 37 bekapott góljukból 26-ot idegenben szedtek be, azaz kapott góljaik 2/3-át vendégségben nyelték be.

Bielsa ebben az idényben sok mindent megpróbált, rotálja a játékosait, változtat a felálláson, ami picit néha kapkodónak tűnik, de keresi az optimális kezdőt, és ezért aligha lehet őt hibáztatni.

Ma hazai pályán mindenképp valami 4-3-3-hoz hasonló offenzív taktikával pályára lépő csapatot láthatunk, ahol ott lesz Ibai Gomez, Aduriz, Susaeta, Ander Herrera, Muniain és de Marcos. Egyébként legutóbb Bielsa olyat húzott, amivel talán magát is meglepte, hisz az amúgy támadó de Marcost szélső védőként szerepeltette. San Jose csak padozott, ma biztosan nem fog, hisz legutóbb a Levante ellen Laporte a kiállítás sorsára jutott.

Azért azt mindenki látja, hogy a Bilbaonál közel sincs minden rendben, de ezek a srácok nem felejtettek el futballozni, akik tavaly az EL döntőig jutottak, kiverve többek közt a Schalkét és Man. Unitedet.

A Rayo szimpatikus együttes, és való igaz, hogy sorrendben három meccset nyertek, de a San Mamesben nem nekik áll a zászló! A Bilbao előbb-utóbb feltámad, és újra a Valencia vagy az Atletico szintjén emlegetjük majd őket! Hazai pályán nem fognak kegyelmezni senkinek!

 

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,