Sportfogadás tippek: Astana - Atletico Madrid

2015-11-03
A Bajnokok Ligája mai játéknapjának legsimábbnak tűnő meccsét szúrtuk ki magunknak. Nem vállalunk túl nagy kockázatot, de nem is szükséges, hisz igen szép oddsal fizet az Atleti sikere.

FC Astana - Atletico Madrid

Tipp: Atletico -1 AH

Odds: 1.43

Iroda: bet365

Kezdés: kedd, 20:45

 

Ég és föld a különbség a két együttes között. Ezt láthattuk két hete is, amikor is az Atletico Madrid a Vicente Calderónban ütötte ki az Astanát. Most sem várhatunk más, az Atleti meg fogja folytatni a hazai együttes játékát.

A Simeone-csapat erőfocit játszik, de nem nélkülözi a kreativitást sem. Főleg Griezmann az, aki a kreativitást hozza ebbe a csapatba, de nem a túlcizellált játék híve a 'tico! Egy stabil védekezésre épít a csapat, és ez a stabil védekezés ma is adott lesz. Oblak a világ egyik legjobb kapusa, előtte a Juanfran-Giménez-Godin-Felipe Luis négyes szintén erős. Koke, Gabi, Thiago ás Carrasco a középpályán szintén sok lesz az Astanának. Griezmann játszik majd picit kötetlenebb poszton, elöl pedig vélhetően Fernando Torres kezd.

Elvileg (rajzon) 4-4-2-t játszik a 'tico, de lehet ez 4-2-3-1, vagy 4-3-3 is. Carrasco eddig az idény felfedezettje, nagyon ügyes kis játékos, és kellően agresszív is, ami elengedhetetlen, ha valaki az Atleti játékosa. Juanfran és Felipe Luis rengeteget jön fel a széleken, így igen nagy nyomás lesz a hazai csapaton, amíg meg nem szerzi az Atleti azt a kb. két-gólos előnyt, amikor már nagyjából biztos lehet a sikerben. Godin és Giménez pedig a pontrúgásoknál lehet fegyver, hisz mindkét belső védő remekül fejel.

Az Atleti a Vicente Calderónban 4-0-ra nyert. A lövések aránya 23-10 volt a 'tico javára. Az Atleti 10-szer találta el a kaput, abból 4-szer gól született. A passzpontosság 88%-os volt, tehát alig-alig hibáztak a Matracosok. Tényleg mindenben jobb volt a 'tico, de ez aligha meglepetés. Az elmúlt évek egyik legeredményesebb csapata, amely spanyol bajnokságot tudott nyerni a Barca és a Real Madrid előtt, és BL-döntőt játszott a városi rivális ellen. Van identitása az Atletinek, van elképzelése, van karaktere, az Astana viszont pici törpe az óriások földjén. Ha a Galata elleni három öngólos bundás meccset kivesszük, akkor látjuk, hogy egy 2-0-ás és egy 4-0-ás zakója van az Astanának. Simeone világosan elmondta, hogy az Astanát oda-vissza el kell verni, mert ha nem, abból komoly gondok is adódhatnak. Tudjuk, hogy a 'tico már otthon kikapott a Benficától, egy mai pontvesztés nem igazán férne bele.

Egyébként a hazai csapat abban bízik, hogy a 'tico a hideg miatt 'lefagy', de nem lesz itt mínusz 20 Celsius-fok. Tényleg semmi sem szól a kazahok mellett, nem is lesz kérdés, hogy az Atletico behúzza a meccset.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,