Sportfogadás tippek: Anzhi Mahacskala - Budapest Honvéd

2012-07-19
Az EL selejtező 2. fordulójában mindkét állva maradt csapatunk idegenbe látogat. A Videoton a Slovan Bratislava ellen, míg a Honvéd a Samuel Eto'o-t soraiban tudó Mahacskala ellen tarthatja életben továbbjutási reményeit.

 

Anzhi Mahacskala - Budapest Honvéd

Tipp: Első gól 0-29 perc között

Odds: 1.85

Iroda: Interwetten

Kezdés: Ma 17:00

 

A Honvéd Albánia után most Oroszország, pontosabban Moszkva felé veszi az irányt. Nem volt túl sok szerencséjük a sorsolásnál, de minden rosszban van valami jó. A pozitívum, hogy láthatjuk a Honvédot az Anzhi ellen, a negatívum pedig az, hogy a Kispest számára itt a vége. Tudjuk, ez nem megfelelő hozzáállás, de ébredjünk fel. A magyar foci színvonala a béka feneke alatt van, az Anzhi pedig ki tudja hányszor gazdagabb, mint a Honvéd. Épp egy Honvédos mondta régen: "Kis pénz, kis foci ..."

Az orosz Premjer Liga nem arról híres, hogy labdazsonglőrök játszanak ott. Minden nagyobb klubban van egy-két játékos, aki jó barátja a bogyónak, de az orosz élvonal a kemény párharcokról szól. Nem véletlen az sem, hogy amikor Dzsudzsák Balázs odaigazolt, egyből kulcscsonttöréssel kezdett. Az orosz élvonal nem a holland Eredivisie... Az oroszoknál az a csapat, amely fizikailag gyenge, az halálra van ítélve. Ugye tudjuk, a régi edzésmódszer alapja is a futás, kihajtották az emberekből a szuszt, és ez manapság sincs másként.

A Honvéd ugyan kettős győzelemmel verte ki a Flamurtarit, de ha a szerencse az albánokkal van, kettős vereség is lehetett volna belőle. A Skenderbeu is hogy lefocizta a magyar bajnokot kedden, örülhet a Loki, hogy megúszta 1-0-al, és maradt esélye a visszavágóra...

Sajnos meg kell állapítanunk, hogy az NBI színvonala semmit sem javult az utóbbi években. Az a ritmus, ami nálunk egy jó átlagosnak mondható, az már egy albán Superligába is kevés lenne, nemhogy az orosz Premjer Ligába. Igaz, hogy az Anzhiban van egy-két 'sztárocska', mint Samuel Eto'o, de aki látta őt ebben a csapatban, az tudja, hogy ugyanúgy küzd, mintha a Man. U. a Milan, a Barca, vagy a Juve meze lenne rajta. Őt nem érdekli, hogy egy múlt nélküli együttes tagja, őt csak az érdekli, hogy gólokat lőjön! Vagy Zhirkov, aki épp Dzsudzsák helyét vette át, szintén sokmindent megélt rutinos labdarúgó. De itt van Boussoufa is, akit szintén jól ismerhetünk Belgiumból.

De a csapat vázát mégis olyan kevésbé ismert játékosok adják, mint Akhmedov, Gabulov, a két Gadzaev. A középpályán rettentő kemények, nem ismernek elveszett labdát. Talán a Honvéd abban bízhat, hogy nem veszik őket komolyan, de Eto'o nyilatkozata alapján ez nem így van. Készülnek a Honvédból, ott akarnak lenni az EL főtáblán. Ezt ők úgy tekintik, hogy egy előszobába lépnek, a Bajnokok Ligája előszobájába. Nyílt titok, hogy jövőre már a BL főtáblán szeretnék látni magukat! Nem lesz könnyű dolguk, mert az orosz élvonalban van 6-7 csapat az Anzhi mellett, akik esélyesek a BL indulást jelentő helyekre...

A tippünk, hogy a Honvéd nem húzza ki az első fél órát kapott gól nélkül. Az orosz pontvadászat július 22-én útjára indul, tehát abban nem bízhatunk, hogy még fejben a tengerparton vannak az Anzhi focistái. Ők már közel 100%-on pörögnek, és 'otthon' játszanak. A Kispest idegen környezetben lép pályára egy hosszú utazás követően, és talán a második körben pályára lépő legerősebb csapattal próbálja felvenni a versenyt. A Flamurtari ellen mindkét mérkőzést megúszták Lovricék, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, ez nagyrészt Fortunának köszönhették. Az Anzhi számára a Honvéd csak egy állomás az úton. Így van ezzel a Honvéd is, csak nekik ez a végállomás!

 

Fogadjunk, hogy nem ússzák meg az első fél órát kapott gól nélkül? Fogadjunk!

Sok sikert a tipphez! (A sportfogadásban nincsenek érzelmek, ezt soha nem felejtsük el! :D. Lehet, sőt kötelességünk szurkolni a Kispestnek, de ez nem zárja ki, hogy egy kis pénzt is keressünk közben.)

 

Címkék: sportfogadás, tipp,