Sportfogadás tippek: Andy Murray - Roger Federer

2013-01-24
Az Australian Open férfi címvédője Novak Djokovic már kiharcolta a döntőbejutást, és az első lehet aki zsinórban háromszor nyeri meg ezt a viadalt. Az alsó ágon sem történt meglepetést, Andy Murray és Roger Federer fog megküzdeni a fináléba jutásért.

 

Andy Murray - Roger Federer


Tipp: 3,5 szett felett
Odds: 1.40
Iroda: bet365

Kezdés: 01.25.  09:30Igazi presztízs csata ez a két klasszis játékos között. Karrierjük 21. egymás elleni meccsére készülnek, és Murray azon kevés játékosok egyikre, aki pozitív mérleggel áll Roger ellen (11-9). Tavaly öt alkalommal mérkőztek meg, legelsőnek Dubaiban a döntőben, ahol Federer két szorosabb játszmában diadalmaskodott, majd Wimbledonban szintén a fináléban csaptak össze, és ismételten a svájci hagyhatta el győztesen a pályát. Ezek után jöttek Murray pillanatai, az Olimpián vissza tudott vágni, ezzel elütötte Federert az egyetlen hiányzó trófea megszerzésétől. Shanghaiban szintén a brit bizonyult jobbnak, míg év végén a VB-n Roger nyert, de azt tudjuk, hogy az a torna nagyon fekszik neki.

Andy kiválóan kezdte az idei szezont, Brisbaneben melegített egy tornagyőzelemmel. Itt Melbourneben egyelőre nagyon magabiztosan vette az akadályokat, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy igazán jó játékossal nem is találkozott. Chardy menetelése nagy meglepetés volt, várható volt, hogy élete első negyeddöntőjében sokra nem lesz képes. Simon egy kimerítő meccsen volt túl, és még egy kisebb sérülést is összeszedett, így könnyű préda volt Murray számára. Nem veszített még játszmát, messze a legfittebb a versenyben lévők közül.

Federer egészen a negyeddöntőig magabiztosan menetelt, nem okozott számára különösebb problémát a Paire, Davydenko, Tomic, Raonic kvartett. Tie-brékes szetteket azért kitudtak csikarni ellene, de ezekben rendre jól teljesített Fed, így a legjobb 8-ig nem veszített szettet, sőt olyannyira jól szervált, hogy még az adogatását sem tudták elvenni. A negyeddöntőben azonban Tsonga ellen hatalmas csatába bonyolódott. Döntő szettre is szüksége volt, hogy kiharcolja a továbbjutást, ezzel egyébként zsinórban 10. éve minimum az elődöntőig elverekedte magát, és erre egyik másik Grand Slamen sem volt képes.

Általában nagy csatát szoktak vívni, ugyanis Murray védekezőbb, passzívabb játékstílusa miatt nehéz ellene végig fent tartani a koncentrációt, pláne egy három nyert szettig tartó meccsen. Tavaly a brit megnyerte élete első Grand Slam trófeáját, ami által azért jóval felszabadultabban tud most már teniszezni. Federer elég bizonytalan fog Tsonga ellen, az addig kiválóan működő szervája, nem igazán sült, és tőle szokatlan módon elég sokat hibázott. Murray nagyon kellemetlen ellenfél tud lenni, és mint említettük tudja mit kell játszani a svájci ellen. Nagy harc várható ahol mindkettejüknek lesznek hullámvölgyeik és ezáltal az egy-egy szett mindkét részről meglehet.

 

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,