Sportfogadás tippek: Alemannia Aachen - Borussia Mönchengladbach

2012-08-14
Rendhagyó módon egy szombati tippet ajánlunk ma, aminek több oka van. Hajtás után

 

A. Aachen - B. M'gladbach

Tipp: Aachen

Odds: 6.00

Iroda: bet365

Kezdés: szombat 15:30

 

Mint ahogy a bevezetőben is említettük, több oka van, hogy egy szombati tippet ajánlunk. Egyrészt a mai kínálatban egyszerűen nincs olyan tipp, amit jónak gondolnánk. Másrészt ebben a szombati Aachen - 'gladbach kupameccsben van fantázia!

Kezdjük az elején. Ahogy az oddsok is mutatják, a mérkőzés esélyese az első osztályú Mönchengladbach, győzelmükre 1.55-ös szorzóval fizetnek az irodák. Viszont korántsem value bet a 'gladbachrra fogadni, azt is leírjuk, hogy miért!

A nyáron Favre csapatából távozott három meghatározó játékos, gyakorlatilag a 'gladbach tengelyét kivették a csapatból. Dante a védelemből, Neustadter a középpályáról, míg a válogatott Reus a csatársorból távozott. Ezt meg fogja érezni a Borussia, és hiába jöttek minőségi labdarúgók, nem lesz ugyanaz a csapat a 'gladbach, mint volt tavaly.

Favre tehát hiába a Bundesliga egyik legjobb mestere, mire ütőképes, egységes csapatot rak össze, ahhoz idő kell. Idő kell, az pedig a 'gladbachnak kevés van.

Aztán nem szabad elfelejteni, hogy ez a meccs idegenben Aachenben kerül megrendezésre, így a közönség a hazai csapatot fogja támogatni, ami egy ilyen idény eleji mérkőzésen különösen fontos lehet.

A harmadik és talán legfontosabb indok az Aachen győzelme mellett, hogy e találkozót követően a 'gladbach hazai pályán fogadja a Dinamo Kiev együttesét a Bajnokok Ligájának utolsó selejtező körében. Ez hihetetlenül fontos mérkőzés a 'gladbach számára, nem mindennap kerülnek oda, hogy BL főtábláért selejtezzenek. Egész biztos, hogy ez a kupameccs szükséges rossz a számukra. Benne lenne még egy-két a gladbach együttesében, de könnyen előfordulhat, hogy idén (csúnya kifejezéssel élve) dobják a kupát.

Favre nem fog kockáztatni, minden bizonnyal egy 'B' csapatot küld pályára. De ha játszanának is a legjobbak, a fejekben már mindenki a BL találkozóra összpontosít, a BL meccs élvez prioritást. Nem esélytelenek a Kiev ellen, és hazai pályán nekik egy-két gólos előnyt ki kellene harcolni az ukránokkal szemben, mert idegenben már nem nekik áll majd a zászló!

Az Aachen egyébként tavaly búcsúzott a másodosztályból, és a harmadosztályt sem kezdte túl jól, de ez mit sem számít egy kupameccsen. A sárga-feketék meg akarják tréfálni a 'gladbachot, és bőven van esélyük hazai pályán. Jól igazoltak, hisz magukhoz csábították Röslert a Düsseldorfból, vagy Hellert a Drezdától, szóval kutya kötelességük feljutni a harmadosztályból!

Sok lenne idén a Borussiának a kupamenetelés, hisz nem szabad elfelejteni, hogy ha a Kiev ellen kiesnek, akkor is folytathatják az Európa Liga főtábláján, és még ott lennének természetesen a bajnoki meccsek. Márpedig elnézve a keretet, közel sem olyan bő, mint mondjuk egy Schalkénál, hogy a nagyokat ne is említsük.

Sokminden szól amellett, hogy az Aachen kerül ki győztesen ebből a párharcból. Nem kell nekik ez a kupa, túl sok energiát venne ki a srácokból. Ráadásul ne feledjük, nincs DFB Pokal forduló vaskos meglepetések nélkül! Mindig vannak nagyok, akik megbotlanak! A Mönchengladbach is egy ilyen együttes lesz, mi pedig hatszoros pénzt nyerhetünk, ha az Aachen legyőzi őket.

 

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,