Sportfogadás tippek: Ajax - Manchester City

2012-10-24
A mai napon folytatódik a BL harmadik fordulója, este a 'halálcsoport' együttesei is pályára lépnek. Dortmund-Real Madrid, valamint Ajax-Man. City összecsapásokat rendeznek, mi a másodikra fókuszálunk!

 

Ajax Amszterdam - Man. City

Tipp: Man. City

Odds: 1.73

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

Közhely, de ebben a csoportban különösen igaz, hogy minden meccsnek óriási jelentősége van. A sorsolásnál halálcsoportnak elnevezett kvartettben ahogy azt jósolni lehetett, a Real kicsit fölfelé, míg az Ajax kicsit lefelé lóg ki.

Ami az eddigi mérkőzéseket illeti, az Amszterdam mindkét találkozóját elveszítette. Dortmundban csak 1-0-ra kaptak ki Lewandowski góljának köszönhetően, ám legutóbb hazai pályán a Real oktatta őket, Ronaldóék igazi gólparádét rendeztek, és hihetetlen könnyedén nyertek 4-1-re.

 

A City mostmár évek óta meghatározó csapata Angliának, de arrafelé nemcsak a bajnokság, hanem a BL is számít. Sőt, csak a BL számít, mivel az angol csapatok általában nagyívben tesznek az EL-re :D

Szóval a City két mérkőzés után nem áll túl fényesen. Kikaptak Madridban 3-2-re, pedig emlékezhetünk, akkor a Real hullámvölgyben volt, CR is durcizott, ám mindezek ellenére hatalmas küzdelemben nyertek a Királyiak. Legutóbb hazai pályán pedig azért is vért izzadtak, hogy az egy pontocska meglegyen a BVB ellen, mivel elég sokáig hátrányban voltak az égszínkékek.

 

Úgy néz ki, ebben a csoportban az Ajax lehet a 'mérleg nyelve'

Ami a hazaiakat illeti, jó rajt után besültek a bajnokságban, utolsó két meccsüket döntetlenre adták. Hétvégén a Heracles ellen 3-1-es vezetésről hoztak össze egy 3-3-at, tehát mentálisan nincsenek a toppon az amszterdamiak. Hiányzók is lesznek: Boilesen, Lukoki, Sigthorsson, Klaassen és Serrero nem léphet pályára. Azért óriási baj nincs, talán Lukoki lehet az egyetlen olyan játékos, akinek érződhet a hiánya, de őt is tudják pótolni.

Az Ajax legnagyobb baja, hogy otthon ők klasszis csapatnak számítanak, de nemzetközi színtéren az Ajax már nem él meg! A holland foci jóval lassabb, körülményesebb, mint például a PL, a PD, vagy a Bundesliga. Sokkal gyorsabb a játék ezekben az elit bajnokságokban.

Aki látott már Ajax meccset, elképedve nézhette, hogy számtalanszor hazagurítják a kapusnak a labdát, ha nem tudnak vele mit kezdeni. Ha egy Premier League meccsen két ilyet csinálna egy csapat, már fütyülnék őket. Na, az amszterdamiak félidőnként nem restek 10-12 alkalommal is hazagurítani a labdát. Ez otthon még belefér, de mint láttuk, a Real, vagy a Dortmund ellen már nagyon nem.

 

A City számára kötelező a győzelem, mert ha ma nem nyernek, akkor nagy hátrányba kerülnek. Sérültek, hiányzók náluk is vannak: Silva, Rodwell, Maicon és Javi Garcia hagyja ki a mai találkozót. A City egyébként nincs rossz formában, rásadásul hétvégén egy fontos mérkőzést nyertek a WBA ellen, ami erőt adhat nekik ma is. A 80. percig hátrányban voltak, ám Dzeko a hajrában kétszer villant, és 2-1-re megfordította a meccset. Agüero és Tevez voltak a gólpasszosok, szóval a támadó szekció azért a végén hozta a találkozót, és a pontokat.

Jó kérdés, hogy Mancini kiket küld ma pályára, azért van variációs lehetőség bőven. Balotelli, Tevez, Agüero, Dzeko, Nasri ...-szóval minőségi támadók közül válogathat az olasz mester, akik bármikor képesek gólt szerezni egy Ajax ellen. Az amszterdami védők sincsenek ilyen támadókhoz szokva, és az is biztos, hogy a City nagyon fog pörögni, ami aligha ízlik majd a hazaiaknak.

 

Ilyen oddson feltétlenül van érték a City győzelmében, rég rossz a hazaiaknak, ha a madárcsontú Sanában kell bízniuk. Nagy tehetség a srác, de a Premiershipben edződő védők közt ő aligha fog 'élni'

 

Lehet küzdelmes találkozó, és kiszenvedett City győzelem, de lehet sima meccs, hasonlóan az Ajax-Realhoz. Sok gól, és vendég győzelem a tippünk, mindkettőt bátran ajánljuk! A 2.5 over legalább annyira erős tipp, mint a city győzelem, elvégre az Ajax sem állhat be védekezni 0 szerzett ponttal hazai közönség előtt!

 

Tippünk 1-3

Címkék: sportfogadás, tipp,