Sportfogadás tippek: Adrian Lewis - Raymond van Barneveld

2016-12-28
Voltak már nagy meccsek a 2017-es Darts vb-n, ám az is biztos, hogy még lesznek. Sőt most jön a java, este például Adrian Lewis és van Barneveld is tábla elé áll, egy klasszistól biztosan elbúcsúzunk a mai napon.

Adrian Lewis - Raymond van Barneveld

Online sportfogadás tipp: Szettek száma 5.5 felett

Bet365 odds: 1.57

Tippmix odds: -

Kezdés: 12..28. 22:00 után

 

Lewis és Barneveld meccse az első a tornán, ahol két igazi világklasszis találkozik. Két olyan klasszis, akik a jelen embereinek számítanak.

Az eddigi útjuk nagyon hasonló, hisz mindét játékos javuló formát mutat, és elmondhatja magáról, hogy szettet sem vesztett a vb-n. Lewisnak az első meccse a svéd Magnus Caris ellen tényleg csak bemelegítésnek volt jó, Caris össze-vissza dobált. Aztán a tükörsima 3-0 után Joe Cullent is verte 102.65-ös átlaggal 4-0 arányban. Lewis nagyon jól játszott, Cullen meg nagyon gyengén. Barney is 3-0-ás győzelemmel mutatkozott be Robbie Green ellen, aztán úgy verte 4-0-ra Alan Norrist, hogy 103.59-es átlagot hozott az egész meccs során, de Norris is 97.03-as átlagot produkált. Más kérdés, hogy kulcs-szituációkban rendre rontott.

A vb előtt több szakértő mondta, írta, hogy Lewis talán gyengébb, és hogy valószínűleg ez a vb nem róla szól majd. Eddig szettet sem bukott, bár az is tény, hogy Caris nem volt ellenfél ezen a szinten, Cullen pedig rendkívül rossz napot fogott ki. Barney hozza a nyugodt, megfontolt játékát, halkan végzi ki ellenfeleit.

Ennek a meccsnek nincs favoritja, a szorzók alapján is teljesen ugyanazok az esélyek. Lewis és Barney győzelme is 1.90-es odds-szal bír jelenleg, ez változni nem nagyon fog a kezdésig. Közhely, de igaz: a napi forma dönt majd. Ami viszont elég valószínű, hogy egyik játékos sem fog 4-0-ra nyerni. De még a 4-1 is valószínűtlen...

Az előző vb-n is találkozott a két játékos, igaz ott picit később, az elődöntőben akadtak össze. Azt a meccset Lewis nyerte 6-3 arányban, viszont most a formákat nézve szorosabb mérkőzésre kerülhet sor. Barneveld nagyon összeszedett, eddig nem nagyon zökkentette ki senki. Lewis igazi formája pedig most derül ki, mert Caris tényleg nem volt ellenfél, és Cullen sem fogott ki jó napot Lewis ellen.

Nagyon meglepő lenne bármelyik játékos részéről egy 4-0-ás vagy 4-1-es győzelem. Itt biztos lesznek rövidebb hullámvölgyek mindkét oldalon, amikor az egyik fél kicsit leereszt, a másik pedig épp rátesz egy lapáttal. Az első gondolatunk, hogy a 180-as dobások számára tippelünk, méghozzá arra, hogy 15.5 fölött lesz, de ehhez kellenek a szettek. Minél tovább húzzák a srácok, annál nagyobb az esély, hogy összejön a min. 16 darab 180-as dobás. Aztán jobban átgondolva talán sokkal jobb tippnek tűnik az 5.5 szett fölött opció. Eddig sem Lewis, sem Barney nem veszített szettet, itt most mindketten fognak, méghozzá többet is. A 15.5 over is jónak tűnik a 180-akat illetően (2.00), de biztosabb az 5.5 szett fölött opció, ami 1.57-es szorzóval fizet a Bet365-ön.

Címkék: sportfogadás, tipp,