Sportfogadás tippek: A Celta Vigo megállíthatja a Manchester Unitedet?

2017-04-24
Az Európa Liga-győzelem a presztízs mellett jövőre (is) automatikus BL-főtáblát ér, szóval rendkívül fontos sorozat lett ez, melyet most már olyan csapatok is komolyan vesznek, melyek korábban lenézték az EL-t

Manchester United - Celta Vigo

Melyik csapat jut tovább: Celta Vigo

Unibet odds: 4.00

Tippmix odds: -

 

Eléggé leírják a fogadóirodák a spanyol Celtát, amit nekünk illik kihasználni. A Man. United egyébként szépen magára talált, összeérett a társaság. A Vörös Ördögök nyeregetik a meccseket a Premiershipben, egy szép kis veretlenségi sorozatot építettek föl. Igen ám, de a nemzetközi porond és a Premier League két külön fogalom.

A Premiershipet pár évvel ez előtt a legerősebb bajnokságnak tartották. Mára viszont a LaLiga és a Bundesliga is erősebbé vált az angol pontvadászatnál Biztos vannak angol foci fanok, akik nem értenek  ezzel egyet, ettől még a tény tény marad.

A Manchester United tehát két fronton küzd még, és amíg korábban úgy tűnt, hogy könnyebb EL-t nyerni számukra, mint a bajnokságban a top4-ben végezni, mára ez is megváltozott. A United hétvégén legyűrte a Burnley-t, és ez még semmi. Kikapott a Liverpool, de nem tudott győzni az Everton sem. A Man. U. így pl. két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a 'pool, és csak 3 ponttal van a lemaradva tőle. A rivális Man. City is csak egy ponttal áll a United előtt, szóval, ha Mourinho csapata továbbra is így menetel a PL-ben, mint tavasszal, akkor simán a dobogó 3. fokán végez.

Persze nincs arra garancia, hogy nem jön hullámvölgy idény végére, ráadásul most épp  Rojo, Zatan, Mata Smalling és Jones is a sérültek listáját bővíti, Zlatan idén már biztosan nem játszik. De a védelem is foghíjas, Rojo, Smalling és Jones sem hadra fogható.

A Celta CSAK az Európa Ligára koncentrál!

Az EL 'más tészta', elég csak az Anderlecht elleni legutolsó párharcot megnézni, ahol a United sem Brüsszelben, sem otthon nem tudta legyőzni a belga együttest. Sőt az Anderlecht az Old Traffordon jobban játszott, mint otthon! Rojo sérülése után pl. Blind játszott a védelemben, ez elég szépen meg is zavarta a Vörös Ördögöket. Azóta ugye Zlatan is kiesett, és ki tudja, kik sérülnek még le. Bő a keret, de azért annyira mégsem, ráadásul a PL csapatok rengeteg meccset játszanak, bajnokik, FA kupa, Ligakua és EL vagy BL meccsek. A test, az izomzat nem terhelhető a végtelenségig, ficam, húzódás, szakadás, bármi előfordulhat még...

A Celta Vigo a spanyol bajnokságban sehogy sem érhet oda a BL-t érő pozíciók egyikébe sem. Valószínűleg Berizzo mester együttese el is engedte a bajnokságot. A kiesés nem veszélyezteti az Celtát, de arra sincs már szinte semmi sansz, hogy a top7-be beférjen a vigói együttes, ráadásul hétvégén a Betis ellen hazai közönség előtt sikerült elvérezni.

Nagyon úgy tűnik, a Celtánál az Európa Liga prioritást élvez! Szóval amíg a Man. U a bajnokságban is komolyan küzd a dobogóért, addig a Celta simán lelazsálja majd a bajnoki találkozóit, energiát spórol.

Azt is nehéz tagadni, hogy az EL az ibériai -szűkítve a spanyol-, csapatok terepe. A legutóbbi három kiírást a Sevlla nyerte, 2012-ben az Atetico Madrid ünnepelhetett. Látva a Man. Unitedet az Anderlecht ellen, hát finoman szólva is pengeélen táncolt az angol együttes. Nem nagyon veszít mecset a United, de pl. a Balaidosban nem egyszerű játszani, komoly csapatok is megégtek már ott. Ez a Celta pedig akár fals képet is kialakíthat magáról, mert ahogy írtuk is korábban, a bajnokikat nem fogja erőltetni, csak ez EL-meccsekre koncentrál. Wassék egy ilyen patinás együttes ellen, mint a Manchester United, kettőzött erővel fognak küzdeni. A 2011/12-es idényben pl. a spanyol csapatok közül a Bilbao verte ki a Unitedet, méghozzá kettős győzelemmel. Az, hogy jobb nevű csapat a Manchester United, nem azt jelenti, hogy ennyivel jobb is, mint amit az 1.25-4.00 oddspár sejtet.

Szóval nem tudjuk mire vélni a Celta továbbjutására adott 4.00-es szorzót. Ez a Manchester United már nem az, amely a Sir Alex-éra alatt volt. Lehet, hogy egyénileg a Unitedben nagyobb sztárok játszanak, lehet, hogy a Man. U. nem sajnál 80-100 millió Eurókat egy játékosért, de a foci csapatjáték! A Celta igazi csapat, kemény, egységes társaság, és Aspas igencsak gólérzékeny ott elöl. Semmivel, tényleg semmivel sem rosszabb együttes a Celta a Unitednél. A Vörös Ördögök továbbjutása 1.25-ös szorzóval fogadható, ami önmagában egy rossz vicc. Lehet, hogy picit a United esélyesebb, de a Celta továbbjutására kínált 4.00-es szorzó kimeríti a value bet kategóriát.

Az Európa Liga utolsó hét kiírásában mindig volt legalább egy ibériai együttes a fináléban, a mi tippünk, hogy idén is lesz!

Címkék: sportfogadás, tipp,