Sportfogadás tippek: Getafe - Las Palmas

2017-12-19
A LaLiga 17. fordulójában a Las Palmas a Getaféhez látogat. A Kanári-szigeteki együttes az utolsó helyen áll, de egy győzelemmel elmozdulhatna onnan. Ehhez viszont a Getafének is lesz egy-két szava.

Getafe - Las Palmas

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2.5 alatt

Unibet odds: 1.98

Kezdés: szerda, 19:30

 

A spanyol élvonal utolsó fordulóját rendezik a héten, szerdán például két meccsel támad a liga. A 19:30-as kezdetű Getafe-Las Palmas párosítás nem tűnik épp kihagyhatatlannak, de sportfogadás szempontjából értékes eseménynek tűnik.

A Getafe a liga talán legszürkébb csapata, de hogy top3-ban, az biztos. A 10. helyen áll a madridi együttes, 16 találkozón 0 pontot gyűjtött be, vagyis ha ilyen ütemben halad, nem lesznek kiesési gondok. A 16 forduló alatt kapott 16 gól rendkívül kevés, ennek a stabilitásnak köszönhető ez a stabil 10. pozíció. Viszont ha egy csapat sok energiát és figyelmet fordít a védekezésre, akkor annak a kreatív zóna látja kárát. A Getafe lőtt épp 20 gólt, ami kevésnek nem nevezhető, de soknak sem.

A Las Palmas idénye pedig tragikus, legalábbis az őszi fele mindenképp. Setien nyáron otthagyta a csapatot, Mesa Angliába igazolt, és ennek a két embernek a hiánya sajnos nagyon meglátszik. A kölcsönben itt focizó Vitolo igazán semmit sem tudott hozzátenni, és akkor még az idény elején Boateng is távozott, személyes okokra hivatkozva. Nagyon formán kívül van a Las Palmas, de hiába utolsó, egy jó tavasszal még meg lehet menteni az idényt.

A sárga-kék-mezes együttes legnagyobb problémája, hogy nincs, aki gólt lőjön. Boateng és Mesa nagyon hiányzik, de nincs Livaja és Jesé sem, meg nincs már a Setien-féle filozófia sem, amiért, amitől ez a Las Palmas tavaly működött. a 16 forduló alatt lőtt 13 gól édeskevés, és annak is nagy részét otthon lőtte a Las Palmas. Halilovic, Momo és Vitolo ráadásul sérült, így nem lenne meglepetés, ha a déliek ismét egy olyan meccset hoznának le, ahol nem lőnek gólt.

Azért a Getafe 'erejét', vagy inkább erősségét jelzi, hogy az Eibar ellen 0-0-t, a Valencia ellen 1-0-át játszott az utolsó két hazai fellépésén. A madridi csapat úgy van vele, hogy ha gólt nem kap, egy pont biztosan zsebben van. Aztán ha elöl sikerül megvillanni, akkor pedig olyan bravúrok jönnek össze, mint a Valencia elleni győzelem.

A tippünk tehát az, hogy kevés gól születik majd, ha egyáltalán születik. A Las Palmas utolsó 5 idegenbeli meccse közül egy volt olyan, ahol betalált, négyszer gólképtelen maradt! A Getafe pedig olyan együtteseket is képes volt lenullázni, mint a Valencia, amely csapat a Barca mögött a második legtöbb gólt lőtte idén! Viszont a Getafe sem az a csapat, amely sokat kockáztat, sokkal jobb a biztos döntetlen, mint a bizonytalan három pont. Ráadásul ne feledjük, mindkét együttes pályán volt 17-én, és egyébként is év vége van. Ne számítsunk, szép focira, és nem számítsunk gólfesztiválra sem.

Címkék: sportfogadás, tipp,