Sportfogadás tippek: Törökország - Ukrajna

2016-10-06
Az európai vb-selejtezők I csoportjának első körében mindhárom találkozón 1-1-es végeredmény született. Vajon a Törökország-Ukrajna találkozó is döntetlennel ér majd véget?

Törökország - Ukrajna

Online sportfogadás tipp: 4.5 büntetőlap felett

Unibet odds: 1.70

Tippmix odds: -

Kezdés: csütörtök: 20:45

 

Nem volt semmi, amikor is az első körben ebben az I-jelű csoportban mindhárom találkozó iksszel ért vége, méghozzá 1-1-el. A törökök értékesnek nevezhető pontot hoztak el Horvátországból, az ukrán együttes viszont hazai pályán játszott 1-1-et Izland ellen. Amíg a törökök remije jó eredménynek tűnik, az ukránok 1-1-es döntetlenje már nem annyira, hisz hazai pályán nem sikerült nyerni.

Konyában lesz megrendezve a török-ukrán találkozó, értékes pontok sorsáról döntenek majd a felek. Ami fix, az első meccsekhez képest mindkét oldalon lesznek változások, a törökök pl. egy elég fiatal csapattal fognak pályára lépni, egy-két öreg rutinrókát kivéve.

Ami érdekes, hogy a két válogatott utolsó 5 összecsapásán egyszer volt olyan, hogy mindkét együttes betalált volna. Az is érdekes, hogy a két együttes utolsó 3 meccsét Törökország nyerte. Ugyanakkor amikor vb-selejtezőkön legutóbb egy csoportban szerepeltek, meglepetésre mindkét válogatott idegenben tudott győzni a másik ellen, amit talán szintén kevesen gondoltunk volna.

Ami még tény, hogy egyik válogatott sincs nagy formában, utolsó 5 (tét- és barátságos meccseket is tekintve) mérkőzésük közül csak egyet-egyet tudtak megnyerni. A feszültség tehát tapintható lesz, és félő, hogy ezt majd érezni fogjuk a játékosokon.

Manuel Grafe, német spori fújja majd a sípot, aki otthon, a Bundesben nem sűrűn veszi elő a piros lapot, nemzetközi meccsen viszont a bajnokikhoz képest elég gyakran veszi elő azt. Grafe legutóbb, amikor válogatottak tétmeccsét vezette, akkor 9 sárga mellett egy pirosat osztott ki. A Wales-Ciprus találkozó volt, nem igazán spórolt a kártyákkal. De abban a vb-selejtező sorozatban fújt egy Montenegró-Ukrajna meccset is, ott 8 sárga lap mellett 3 pirosat is felmutatott. Azért az nem gyenge, szóval Grafe azért tökös gyerek, és nem riad vissza, ha lappal kell fegyelmezni.

Ez a török-ukrán találkozó sem tűnik babazsúrnak, mindkét fél be akarja húzni a győzelmet, és mindegy, hogy milyen áron. Ezért sem biztos, hogy szemre tetszetős lesz a játék, ami viszont biztos, hogy lesz egy-két szikrázó párharc, egy-egy összecsapás, amikor pattan a szikra, és simán benne van, hogy egy-két játékos túlpörög. Grafe pedig nem fog parázni, ő simán előhúzza a lapot, amikor arra szükség lesz. Tán még akkor, amikor nem ...

Várható kezdőcsapatok:

Törökország (4-1-4-1): Babacan; Ozbayrakli, Balta, Topal, Ayhan; Yokuslu; Mor, Tufan, Calhanoglu, Koybasi; Tosun

Ukrajna (4-2-3-1): Pyatov; Butko, Kucher, Rakitskyi, Sobol; Stepanenko, Sydorchuk; Yarmolenko, Zinchenko, Konoplyanka; Kovalenko

Címkék: sportfogadás, tipp,