Sportfogadás tippek: Franciaország - Norvégia

2017-12-16
A női kézi vb-n az elődöntőkben nem történt meglepetés. Norvégia esélyt sem adott Hollandiának, Franciaország pedig egy kiélezett meccsen a végjátékban fordította maga javára a mérkőzést Svédország ellen.

Franciaország - Norvégia

Online sportfogadás tipp: Norvégia -5.5 gól

Unibet odds: 2.32

Kezdés: vasárnap 17:30

 

A norvég-holland elődöntő az első perctől sima volt. Mörkék megint villám rajtot vettek, pár perc után 6-1-re vezettek, onnantól pedig csak épült az előny. Az első 20 percben nem igazán adtak esélyt az ellenfélnek, a félidőre 17-10-el vonultak. A második játékrészt is megnyerték 2 góllal, de ott már jobbára az eredmény jegelése volt a cél. A norvég győzelem sétagalopp volt, Hollandia most nem volt azon a szinten, ahol volt a korábbi tornákon, amikor is meg tudta szorongatni Norvégiát.

A francia együttes viszont vért izzadt Svédország ellen. Az utolsó percig volt esélye a svédeknek, volt időszak, amikor vezetett is a meccsen a sárga-kék-mezes együttes. Igazából látva a találkozót, meglepődött az ember, hogy ez a két csapat elődöntős, de ez van. Igazi roncsderbi volt a meccs, egymást múlta alul a két válogatott. Támadásban mindkettő igazi betli volt, védekezésben a franciák picivel jobbak, és ezeket a szoros, 1-2 gólos találkozókat nagyon jó százalékkal húzzák be, most is ez történt.

Viszont az a támadójáték, amit a franciák ezen a vb-n mutatnak, az arra sem lesz elég, hogy Norvégia ellen a különbséget 10 gólon belül tartsák. Pedig a svéd védekezés azért nem volt az igazi, Niombláék mégis totálisan tehetetlenek voltak. Többször szerencsével dobtak gólt, nagyon mákos siker volt az, és kellett hozzá, hogy a svédek legjobbja, Gulldén igazából semmit se tegyen hozzá a svédek játékához.

Norvégia stabilan tud 30 fölött dobni, az elődöntőben 32-őt szórt, a negyeddöntőben 34-et, de mindkét meccsen csak az első félidőt vette igazán komolyan. Ezzel szemben a franciák 30 fölé csak Paraguay ellen jutottak, de nem lenézve Paraguayt, azért az nem volt komoly meccs. Lacraberéktől már a 25 gól is nehezen jön majd össze azzal a tesze-tosza játékkal, míg Mörkék egymást múlják fölül, és a jobb szél kivételével mindenhonnan veszélyes a skandináv együttes. Ráadásul az a sebesség, ahogy játszanak, az amúgy nem lassú francia csapatnak sem fog ízleni.

Egyelőre csak 5.5-ös hendivel fogadható a meccs az unibeten, ezért majd lehet picit finomítani. Viszont ha abból indulunk ki, hogy Norvégia az egyenes kieséses szakaszban minden meccsét minimum 8 góllal nyerte, akkor simán jöhet a hendi 5.5-ből is.

Címkék: sportfogadás, tipp,