Sportfogadás tippek: Női 200 méter síkfutás

2017-08-11
A férfiak 200 méteres versenyén meglepetés-győztes lett, a török Guliyev megelőzte Niekerket, Makwalát és a trinidadi Richards-t is. Ekkora meglepetés a csajoknál kizárt, bár ezen a vb-n ilyesmit előre kijelenteni eléggé merész dolognak tűnik.

Női 200 méter síkfutás - döntő

Ki végez előrébb: Shaunae Miller-Uibo vs. Marie-JosééeTa Lou

Online sportfogadás tipp: Shaunae Miller-Uibo előrébb végez

TippmixPro odds: 1.45

Kezdés: péntek, 22:45

 

A londoni Atlétika-vb a meglepetések vb-je. Rengeteg olyan döntőt láthattunk, ahol olyan versenyző nyert, aki még a dobogós helyezése is elképzelhetetlen volt. Közben pedig olyan versenyzők mondtak csődöt, akik tuti érmesnek számítottak.

A nők 200 méteres síkfutásának döntőjére pénteken kerül sor, izgalommal várjuk, lesz-e akkora meglepetés, mint csütörtökön a férfiak versenyén. Valószínűleg nem, hisz az elődöntőkben mindhárom favorit nagyon meggyőző volt, és a három éremesélyesen kívül senki sem mutatott komolyabb erőt.

Az első elődöntőt a legnagyobb favorit, Schippers nyerte 22:49-es idővel. A másodikat századra azonos idővel, 22:49-el húzta be a bahamai Shaunae Miller-Uibo.
 Ami pedig a 3. elődöntőt illeti, Ta Lou nyerte, méghozzá 22:50-es idővel, azaz egy századdal futott lassabban, mint a másik két futamgyőztes.

A holland saját futamát nagyon simán nyerte, 150-nél már oldalra nézegetett, de senki sem ért a nyomába. Ő egészen biztosan tud jobbat a 22:49-nél, talán benne maradt a legtöbb. Miller tegnap egy óvatos futással is nyerte elődöntőjét. Ugye ő 400-on 10-15 méterrel a cél előtt savasodott be, vagy kapott valami görcsöt, és mint akit meglőttek, úgy lassult be, esett szét a mozgása. Aztán kijött a hír utána, hogy semmi komoly probléma nincs, de erre mondja az ember: "hiszem, ha látom". Nos, tegnap 200-on láttuk, hogy valóban nincs probléma. Ugyan óvatosan kezdett a bahamai sprinternő, de amikor látta, hogy a top2-höz azért futni is kell, akkor sebességet váltott, és megnyerte a futamát.

Ta Lou pedig talán a leggyengébb futamot nyerte, neki belefért egy óvatosabb rajt is, de talán ő volt az, aki a legtöbbet adta bele a futásába, ami persze valahol annak is köszönhető volt, hogy a favoritok közül az ő rajtja volt a legrosszabb.

A hölgyek 100 méteres versenyén Ta Lou és Schippers is érmet nyert. Shaunae Miller-Uibo pedig 400-on nyert volna érmet (vélhetően aranyat), ha nincs az a pillanatnyi fájdalom ott a cél előtt. Szóval komolyan motivált lehet a bahamai lány. A fináléban a 4-es, 5-ös és 6-os pályán futnak a favoritok, szóval amikor a célegyenesbe fordulnak, akkor érzékelni fogják, hogy ki hol tart. A mi tippünk az, hogy Ta Lou nem fogja tudni tartani a tempót Schippers-szel és Millerrel, akik magasabb termetűek, jobban át tudják vinni a megszerzett sebességet a célegyenesre. Ha Millernek valóban nincs semmi baja -márpedig tegnap úgy tűnt- akkor akár meg is nyerheti a 200-at.

*A döntő mezőnyéből 22:00 alatti időt eddig csak Schippers és Miller futott, de az idei legjobb idője a bahamai hölgynek van (21:91).

Címkék: sportfogadás, tipp,