Sportfogadás tippek: Ferencváros - Thüringer HC

2017-11-04
A női kézi BL-főtábláján 'csak' 16 csapat szerepel, ám így is lefutott a meccsek 50-60 %-a. Sok olyan mérkőzés van, ahol előre borítékolható a végeredmény, és pont ilyen meccs előtt áll az FTC női együttese is.

Ferencváros - Thüringer HC

Online sportfogadás tipp: Ferencváros góljai 28.5 felett

Bet365 odds: 1.45

Kezdés: szombat, 15:00

 

Jó kis kora délutáni szórakozásnak tűnik, bár így az óraátállítás után nem is annyira korai. De a lényeg az, hogy a Fradi két hete idegenben is megverte a Thüringert (25-29), és nincs az az isten, hogy itthon nem nyerne. A THC legyőzése után Kovacsics Anikóék 37-29-re verték a Siófok együttesét, ott az első félidő sem volt gólszegény, de a másodikban főleg a Fradinál szinte minden lövésre jutott gól. Ami viszont ennél is többet jelent, hogy a világ legjobb klubcsapatát, a Győri Audi ETO KC-t is sikerült megverni kedden, 27-25 arányban. Azon a meccsen senki sem várhatott 30 gól körül az FTC-től, hisz a Győr az egyik legjobban védekező csapat a világon, ha nem a legjobb. De Kovacsics és Pena góljai, valamint a kapuban Bíró és Szikora védései azt eredményezték, hogy az FTC legyőzte a BL-címvédőt Győrt.

Ezek után Kovacsics Anikóék hatalmas önbizalommal léphetnek pályára. Elek mester pedig van annyira rutinos, hogy felhívja a csajok figyelmét arra, hogy a Győr legyőzése nem jelenti azt, hogy innentől elég egy THC ellen 70-80 %-ot nyújtani.

Az FTC-nél Kovacsics Anikó simán jobb volt, mint Oftedal és Mörk együtt. Óriási elánnal játszott, és bár azt mondta, hogy nem érez elégtételt, azért a Győr ellen tuti 110%-ot próbált nyújtani, ami sikerült is. A Fradinál a védekezés is összeállt, amivel azért volt probléma. Pl. a Larvik és a Siófok ellen gála-meccs jellegű tétmérkőzést játszott az FTC, sok gólt kapott, de amíg többet dob az ellenfélnél, addig nincs baj.

A kinti Thüringer elleni találkozón 29 gólig jutott az FTC, pedig ott nem játszott hibátlanul. Nagyon lassan kezdett, a THC futott is egy 4-0-ás szériát rögtön a kezdődobás után. Aztán persze bemelegedett az FTC, de csak 11-12-nél vezetett először, aztán persze többször is. Végül 29 gólig jutott a Fradi, de úgy, hogy a két játékvezető végig a Fradi ellen fújt, szélekről sokat hibáztak Schatzlék, és Snelder is rontott pár lövést, amit nem feltétlenül kellett volna elrontani. Szóval tényleg úgy jutott el 29 gólig a Fradi, hogy az első 6-7 percet átaludta, szélekről sokat hibázott, és a két játékvezető végig a német együttest támogatta. Elek mester egy időkérésnél meg is mondta a csajoknak, hogy nem is foglalkozzanak a játékvezetőkkel, mert nem semlegesek, de ezzel nem tudnak mit tenni, ha reklamálnak, akkor csak rosszabb lesz.

Lényeg a lényeg, az FTC 29 gólt dobott, és messze nem nyújtott 100%-ot. November 4-én a Fradi otthon játszik, így legrosszabb esetben egy semleges bírói párost kap, tele önbizalommal, egy nem túl bő kerettel rendelkező THC ellen, ahol 2-3 lány képes igazán gólokat dobni. A tippünk, hogy az FTC megint bőven 30 gól fölé jut. Itt picikét lazább lesz a védekezés, azért a Győr ellen mindenki apait-anyait beleadott, itt azért lesznek lyukak. Azért lesznek, mert érzik majd a csajok, hogy egy-két hiba hátul belefér. Meg amúgy is jobb dolog támadni, mint gólokat lőni. Egyébként még visszatérve a Győr elleni találkozóra, azért az FTC ott is úgy jutott el 27 gólig, hogy támadásban azért messze nem nyújtott elit szintet.

Címkék: sportfogadás, tipp,