Sportfogadás tippek: Sevilla - Leganés

2018-02-06
A spanyol Király Kupa egyik elődöntőjében a Sevilla és a Leganés csapatai találkoznak. Az odavágó 1-1-es döntetlent hozott, így még kérdéses, melyik együttes jut a fináléba. Szerda este kiderül.

Sevilla - Leganés

Online sportfogadás tipp: Sevilla győzelem

Bwin odds: 1.45

Kezdés: szerda, 21:30

 

Érdekes kis párharc ez, hisz alapvetően a Sevilla jobb csapat. Igazi kupa-specialista klub, az andalúz együttes a közelmúltban sorra nyerte az EL-t, és most is bizonyítja, hogy fekszik neki az oda-visszavágós rendszer.

Igen ám, de ami nem fekszik, az Montella mester, aki igazi rákfenéje a klubnak, az sem teljesen volt ép, aki őt odavitte. Kb. akkora barbár ő, mint amilyen volt Moyes spanyol földön. Egyszerűen Moyes és Montella sem volt tisztában azzal, mi a latinos foci. Ennek ellenére bízunk a Sevillában, mert bár Montella pattintja össze a puzzle darabkákat, azért a Sevilla jobb erőkből áll.

Ebből persze semmit sem láttunk hétvégén, amikor is az Eibar 5-1-re verte az andalúz együttest, de úgy is felfoghatjuk, hogy a déliek már a kupameccsre tartalékoltak. Egyébként sem szeret a Sevilla északra utazni, most pedig az időjárás még a megszokottnál is cudarabb volt. Orellánáék nagy kedvvel fociztak a Sevilla magasról tett arra a bajnokira. Pláne, miután elúszott...

Ami a Leganést illeti, az előző körben a Real Madridot búcsúztatta, ami akkor is bravúr volt, ha Zidane mindkét meccsen felforgatott csapatot küldött pályára. A vasárnap déli bajnokin aztán jött a papírforma, egy 0-0-ás remi a Getafe ellen. A Leganés csak arra játszott, hogy 0-0-lal kihúzza, és sikerrel járt.

A szerdai párharc 1-1-ről folytatódik, azaz jelen pillanatban a Sevilla a továbbjutó, hisz van idegenbeli gólja. Garitano mester nagy problémája, hogy egyik legjobbja, Szymanowski nem léphet pályára. Ő a Leganés fazonszabásza, hiányozni fog. Beauveu, Amrabat és El Zhar sem kezdett hétvégén, elég védekező felfogású 11-et küldött pályára Garitano, de ott az egy pont megszerzése volt a cél. Itt most valahogy gólt kéne lőni, így az említett három játékos közül akár kettő is a kezdőben találhatja magát. Így viszont a stabilitás meginoghat, és az is fix, hogy a Sevilla a hétvégi 5-1-es égés után hazai pályán azért másik arcát fogja mutatni.

A mi tippünk tehát hazai siker, egyetlen gyenge pontja ennek az opciónak Montella személye lehet, de bízunk benne, hogy nem tudja elrontani a továbbjutást. (És abban is bízunk, hogy a sevillai srácok nem itt akarják megbuktatni az olasz trénert, azért egy finálét csak nem dobnának el maguktól). Majd bajnokin bele lehet futni a késbe akár már hétvégén...

Címkék: sportfogadás, tipp,