Sportfogadás tippek: Magyarország - Argentína

2017-12-04
A magyar női kézilabda-válogatott két mérkőzés után még nyeretlen a németországi világbajnokságon. Norvégia ellen esélye sem volt lányainknak, Svédország ellen pedig egy félidő erejéig voltunk partiban. Az argentinok ellen kötelező nyerni kedd délután.

Magyarország - Argentína

Online sportfogadás tipp: 50.5 gól alatt

Bet365 odds: 2.00

Kezdés: kedd, 14:00

 

Norvégia ellen a gyenge kezdés 'eredménye' lett, hogy már félidőben 21-11-re vezettek Mörkék, végül 8 góllal 30-22-re nyertek. Igazából a 2. félidőben magukat is kímélték, meg minket is. A második meccsünk Svédország ellen úgy indult, ahogy nagyjából indulhatott. Mindkét együttes egy vereség után lépett pályára, kvázi győzelmi kényszerben, ami sok hibát szült. Fej-fej mellett 11-11-nél mentek a félidőre, aztán Svédország tudott fokozatot váltani, míg mi az öltözőben maradtunk, ahogy a magyar csapat legeredményesebb játékosa, Schatzl Nadine fogalmazott a mérkőzés után.

Schatzl 5 gólt szerzett, mellette Klivinyi Kinga is 5-ször volt eredményes. A két irányítónk, Görbicz és Kovacsics 3-3-gólt jegyzett, de igazából egyikőjüknek sem ment a játék. Kovács Anna 4 góljából 3-at hetesből szerzett, de előtte Görbe és Kovacsics is elhibázott egy-egy hetest. Háfra még eljutott kettőig, kigarcolt még 2-3 hetest, a többiek pedig nagyon gyenge meccset hoztak.

Két meccs, két fájó zakó. Argentína ellen kötelező nyerni, de az az igazság, hogy Argentína nem annyira gyenge, mint páran előzetesen gondoltuk. A csehek ellen 28-22-re kaptak ki, Norvégia ellen pedig 36-21-re. A dél-amerikai csapat 22 és 21 gólt szerzett, mi mindkét meccsen 22-ig jutottunk.

Finoman fogalmazunk, amikor azt írjuk, támadásban mindkét együttes szerény teljesítményt nyújt eddig. Argentínától nem is igazán várhattunk többet, de azért Kovacsics Anikóék gyenge teljesítménye valahol meglepetés. Még akkor is, ha a korábbi években azért már kezdtek minket hozzászoktatni a csajok az erős középszerhez.

Ha optimisták vagyunk, akkor Argentína ellen eljutunk 30 lőtt gólig. Remélhetőleg átérzik majd a csajok, mennyire fontos a győzelem, és ennek fényében játszanak. Persze jelen helyzetben ez is utópia, Norvégia ugyan dobott Argentína ellen 36-ot, de mi arra a könnyed és gyors játékra képtelenek vagyunk.

A védekezést kell nagyon komolyan összerakni, amire van sansz. Argentínát 20 gól alatt kell/kéne tartani, amire viszont van sansz. Csehország ellen még frissen 22-ig jutottak, de nekünk van két jó kapusunk, és talán a védekezésünk is jobb, mint a cseheknek. Szóval komoly sansz van rá, hogy Szekeresék 20 alatt tartják kedden az ellenfelet, és akkor nincs az az Isten, hogy mi pedig ne menjünk 20 fölé. Viszont az első két meccsen látott hibák után sziporkázó játékra Görbiczéktől nem igazán számíthatunk. Ráadásul délután 14:00-kor kezdődik a meccs, ez a kora délutáni időpont sem feltétlenül kedvez majd a góloknak.

Egyénként nem kell attól megijedni, hogy Norvégia ellen 21-et dobtak, ott Mörkék azért nem koncentráltak úgy, ahogy mondjuk ellenünk, jól tudták, hogy belefér akár 25 kapott gól is, úgyis többet dobnak, mint amennyit kapnak. Meg a norvégok ellen a dél-amerikai csajok is görcs meg tét nélkül léptek pályára, ellenünk azért náluk is a győzelem lesz a cél, ami görcsösséget, és még több hibát szülhet.

Magyarországtól olyan 27-30 gól között várhatunk, viszont ha összerakják a védekezést Rasmussenék, akkor 17-18 gólnál többet Argentína nem szerez ellenünk, Bíró Blanka azért remek kapus, és egyik vereségünk sem rajta múlott. Sőt a svédek ellen egész jól védett, pl. a 2. félidő elején is voltak bravúrjai, de elöl képtelenek voltunk gólt dobni. A 2. félidő elején az első 7-8 percben egy gólra voltunk jók, úgy pedig nehéz meccset nyerni.

Címkék: sportfogadás, tipp,