Sportfogadás tippek: Forma 1 - Olasz Nagydíj

2017-08-30
Múlt hétvégén a nyári szünet utáni első futamon Belgiumban Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott. A Mercedes pilótája Monzában is erre készül.

Forma 1 - Olasz Nagydíj, Monza

Online sportfogadás tipp: Hamilton győz

TippmixPro odds: 1.55

Kezdés: vasárnap 14:00

 

A nyári szünet utáni első verseny kevés izgalmat hozott. Persze, aki Hamiltonra fogadott, az aligha bánkódott e miatt. Hamilton megnyerte az időmérőt, aztán ami még fontosabb, a futamot is. Egy tök unalmas, mondhatni szokásos eseménytelen F1-es futam volt, amibe a végén érkezett a csavar, egy safety car fázis, ami összerázta  a mezőnyt. Hamilton előnye eltűnt, ráadásul Vettel kocsijára elvileg olyan keverékű gumiabroncs került, amivel gyorsabb lehetett volna, de Hamilton keményebb keverékű gumival is gyorsabb tudott lenni. Az újraindítás után egy alkalom volt Vettel előtt, de Hamilton jól védekezett, aztán amikor felmelegedtek az ő autójának abroncsai, Vettel már esélytelen volt arra is, hogy egy másodpercnél kisebb különbséget autózzon ki.

Ez csak azért fontos, mert most Monza jön, az a pálya, ahol szinte csak a motorerő számít. Az előző évben is Mercedes fölényt hozott a monzai futam. Az időmérőt Hamilton nyerte a másik Mercis Rosberg előtt, majd a futamot Rosberg húzta be a brit csapattársa előtt. Brutális fölénye volt a Mercedesnek, Hamilton 1:21:854-es idővel nyerte a kvalifikációt, míg Vettel, a legjobb nem Mercedes pilóta 1:23:077-et tudott a Q1-ben. Brutális, F1-es mércével mérve nagyon ritkán látott különbség. Ha focihoz próbálnánk hasonlítani, kb. a hétvégi Liverpool-Arsenal 4-0-hoz lehetne.


A monzai futam elvileg a Ferrari hazai futama, olasz pálya, olasz autó, rengeteg Ferreri-fan, de a Mercedes gyorsabb, erősebb, és ezzel nehéz bármit is kezdeni. Ráadásul még megbízható is, Hamilton pl. idén minden futamot befejezett. Szóval jön Monza, az a pálya, ami nem igazán bonyolult, sok padlógázas rész, egy-egy keményebb féktáv, de ennyi. Az autók között egyértelmű a Mercedes fölénye, és mivel Bottas legutóbb csak 5. lett Spában, így ha netán úgy alakul, tuti maga elé engedné Hamiltont, ezt kívánja a csapatérdek, mert az egyéni világbajnoki cím a legfontosabb egy F1-es istállónál. Ha pedig Bottas és Hamilton egymással jótékonykodik, az szép dolog, csak akkor könnyen lehet, hogy Vettel lesz a világbajnok.

Tipp: Hamilton nyer, ráadásul azt is nehéz elképzelni, hogy a kvalifikációt nem ő nyeri.

Címkék: sportfogadás, tipp,