Sportfogadás tippek: Anglia - Skócia

2016-11-11
Az angol-skót vb-selejtezőn nem várhatunk barátságos játszadozást. Reméljük, hogy a skótok felnőnek a feladathoz, és azt is reméljük, hogy Cakir spori is 'hozza a formáját'.

Anglia - Skócia

Online sportfogadási tipp: 4.5 büntetőlap felett

Bet365 odds: 1.83

Tippmix odds: -

Kezdés: péntek 20:45

 

Az angol-skót meccs amúgy sem tűnik babazsúrnak. Ismerjük a brit foci stílusjegyeit, kemény bruszt, test-test elleni játék, kemény-, férfias ütközések. Persze az angol válogatott azért több ennél, egy Sterlingre, Allira nem épp ez jellemző, de a skótok azért mutatnak majd nekünk ezt-azt a brit fociból.

A meccset Cuneyt Cakir sporira bízták, aki az utóbbi időben egészen beleszürkült a játékvezetői mezőnybe, de azért neki voltak emlékezetes meccsei. Nemzetközi szinten válogatottak meccseit tekintve például ő fújta az ukrán-francia vb pótselejtezőt anno többek közt két piros lappal. Övé volt a pár éve az angol-ukrán meccs is, ott 9 sárga mellett egy pirosat is felmutatott. Az az angol-ukrán találkozó egyébként egy négyes széria első meccse volt. E nemzetközi válogatott mérkőzést még három követte, ahol adott legalább egy pirosat. A szlovén-ukrán, a lengyel-ír és az észak-ír - magyar találkozón is kiállított valakit.

Való igaz, az utóbbi időben mintha kevésbé lenne adakozó kedvében a török sípmester, de azért Cakirban mindig benne van, hogy egy-két rossz döntésével lavinát indít el a meccsen, amit vezet. Ezen az angol-skót meccsen pedig vélhetően lesz mit megítélni. Cakirnak ügyesen kéne lavírozni, ha túl korán próbál lapokkal fegyelmezni, az probléma lehet a későbbiekben, de ha nem ad lapot semmire a meccs elején, a srácok a pályán azt is hihetik, hogy mindent szabad. Cakir valóban sokat fejlődött, mint játékvezető, de azért nála simán benne van, hogy túlnő rajta a meccs. Márpedig egy angol-skót meccstől talán várjuk is, hogy legyen szikra, ami majd lobban.

Egyébként az F csoportban talán Máltát kivéve minden válogatott bizakodhat, hogy odaér az első, vagy az első két hely egyikére. Ha Skócia például nyerni tudna, befogná, sőt meg is előzhetné Angliát. Komoly kis téttel bíró találkozó ez, ahol remélhetőleg látunk majd gólokat, de lapokat főleg!

Címkék: sportfogadás, tipp,