Sportfogadás tippek: Spanyolország - Dánia

2018-01-16
A dán kézilabda-válogatott egy erősen bundaszagú összecsapáson kikapott Csehország ellen. Ez egy dolog, de alaposan megnehezítette a mi dolgunkat is...

Spanyolország - Dánia

Online sportfogadás tipp: Dánia +0.5 gól

Bwin odds: 1.53

Kezdés: szerda 20:30

 

A kézi-Eb-n a D csoportban az első kör papírforma eredményeket hozott. Mi kikaptunk a dánok ellen, méghozzá simán, Spanyolország pedig megsemmisítette Csehországot. Aztán jött a második kör, mi kikaptunk a hispánok ellen, viszont Dánia meglepetésre szintén kikapott a csehek elleni találkozón. Ezzel pedig számunkra is igen bonyolulttá tette a helyzetet, mert ha a dánok kikapnak majd a spanyolok ellen, akkor nekünk legalább négy góllal kell verni Csehországot, hogy továbblépjünk.

Dánia azért saját dolgát is megnehezítette, mert ha mi lebőgünk a csehek ellen, aztán Mikkel Hansenék ugyanezt teszik Riveráék ellen, akkor nem visznek magukkal pontot a második szakaszba. Ez persze dán szempontból a legrosszabb forgatókönyv.

Amikor a csehek elleni förtelmet összehozták (nevezhetjük bundának), akkor vélhetően úgy okoskodtak, hogy kikapnak, keresnek egy kis mellékest, aztán a 3. meccsen megverik a spanyolokat, mi pedig jól megverjük a cseheket, és akkor 4 ponttal mennek tovább. Így a csehek ellen szerzett pontok esnének ki, ami ugye nulla, így nem is kár érte.

Ha abból indulunk ki, hogy játszottunk a dánok és a spanyolok ellen is, akkor a dán válogatott tűnik erősebbnek. Valahogy több lábon áll az a dán együttes, a spanyolok ellen reális eséályünk volt az ikszre mindenképp, de ha Lékai csak egy átlagos teljesítményt hoz, akkor 1-2 góllal hozhattunk volna a meccset. Sajnos rengeteg labdát adtunk el, ami nem a kemény spanyol védekezés eredménye volt, egyszerűen elszórtuk a lasztikat, és amikor többször is visszajöttünk egálra, mindig a spanyolok szereztek ismét vezetést. Dánia ellen viszont nem sok esélyünk volt nyerni, sőt nagyjából semmi, pedig ott Lékai nem játszott rosszul. Spanyolország ellen sem, de azért Máté messze volt egy jó átlagostól is ezúttal. Ráadsául a dánok úgy nyertek simán, hogy igazából csak tengelyből és átlövésből voltunk eredményesek, míg Morrosék ellen Bánhidi több gólt is dobott beállóból.

A mi tippünk, hogy a dánok azt a csehek elleni meccset elengedték. Hogy direkt, vagy csak úgy alakult, azt valószínűleg nem tudjuk meg, hacsak ki nem bukik majd valamikor, hogy bunda volt... Hansenék a Spanyolország elleni találkozót már komolyan fogják venni, és ha így lesz, meg is nyerik.

Ez a spanyol csapat eléggé lassú, a játékosok sincsenek csúcsformában. Ha a dánok a gázpedálra lépnek, és diktálják majd az átlagosnál nagyobb tempót, 4-5 góllal biztosan nyernek.

Címkék: sportfogadás, tipp,