Sportfogadás tippek: Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund

2017-05-24
A német DFB Kupa fináléját az Eintracht Frankfurt és a Borussia Dortmund vívja Berlinben. A két együttes közül az egyik már rég leeresztett, míg a másik végig éles maradt. Sima lesz a döntő?

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund

Online sportfogadás tipp: A Dortmund nyeri a kupát

Unibet odds: 1.25

Tippmix odds: 1.18

Kezdés: szombat, 20:00

 

A Dortmund a Bayernt verte meg 3-2 arányban a kupa egyik elődöntőjében, míg a másik ágon a Frankfurt jutott a fináléba, amely hosszabbítás után büntetőkkel győzte le a Gladbachot. Mindkét meccs feszült, végig izgalmas volt mindkét együttes továbbjutása pengeélen táncolt.

Egyébként a Frankfurtnak idén a Gladbach elleni siker jelentette az utolsó győzelmet, bár ha szigorúan vesszük, ott sem sikerült 90 perc alatt kiharcolni a sikert. De azt a párharcot megnyerte az Eintracht, ugyanakkor utána nagyon leeresztett. Jött a Hoffenheim, a Mainz és a Wolfsburg elleni zakó, az utolsó körben pedig egy 2-2-es iksz a már tét nélkül pályára lépő Lipcse ellen. Szóval Kovac csapata nem igazán volt éles, nagyon nehéz lesz felpörögnie a Frankfurtnak erre a szombati DFB Kupa fináléra.

A Borussia viszont az utolsó fordulóban is éles volt, hisz a Hoffenheim együttesével végig nagy versenyt vívott a harmadik, még BL-főtáblát jeleentő pozícióért. Ráadásul nem is voltak könnyű meccsei a BVB-nek itt a hajrában, hisz a Hoffenheim ellen is mérkőztek, de játszott a kiesés ellen küzdő FCA-val, és a végén az EL-indulásért küzdő Werderrel, amely szárnyalt tavasszal. Végül is a BVB jól hajrázott a bajnokságban, és jól hajrázott a Werder ellen is. Egészen a 75. percig 3-2-re vezetett a Bréma, de a 75. percben Reus bevágott egy büntetőt, majd a 89-ben Aubameyang is értékesített egyet.

Lényeg az, hogy amíg a Frankfurt vegetált a bajnokságban, addig a BVB végig éles maradt. Az tuti, hogy a dortmundiak játékban maradtak végig, nem eresztettek le, mint a Frankfurt. Ráadásul, amíg a Frankfurtnál van pár sérült játékos köztük az előző idény gólkirálya, Alex Meier), addig a sárga-feketéknél felépült Bartra és Sahin is, játékra kész Guerreiro és Durm is, és Reus is egészséges, ami nála ritka. Hétvégén kettőt is vágott a Brémának, akárcsak a bajnokság gaboni légiósa, Aubameyang, aki Lewandowskit megelőzve lett a Bundesliga 2016/17-es idényének gólkirálya.

Persze nem szabad lebecsülni a Frankfurtot, és a Dortmund sem fogja. A BVB utolsó esélye idén, hogy valamit nyerjen, és ha már a Bayernt kitakarította az elődöntőben, akkor nem fogja ingyen adni a bőrét. Sokat számít majd, hogy a BVB egészen az utolsó fordulóig éles maradt, és ezt a hetet is végigdolgozták Tuchelék, miközben a Frankfurt már rég lazázik a bajnokságban. Ráadásul az a keménység sincs már sehol, ami még ősszel megvolt. Elvileg felszívhatná magát a Frankfurt, de ez ilyenkor már irtó nehéz, amikor egy csapat leeresztett. Sokkal kreatívabb együttes a BVB, főleg úgy, hogy Reus is játszik majd, és nemcsak egészséges, de még formában is van. A frankfurti együttes ősszel még a dobogó környékén mocorgott, de hol van már a Frankfurt, amely még a Bayern ellen emberhátrányban egyenlíteni tudott anno. Sehol. Tippünk tehát, hogy a 2016/17-es idényben a DFB Kupát a Borussia Dortmund nyeri.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,