Sportfogadás tippek: Férfi 200 méter síkfutás

2017-08-10
A szerdai napon (is) volt egy-két meglepetés a londoni atlétika-világbanokságon. Férfi 200 síkon már a három elődöntőben is voltak meglepetések bőven.

Férfi 200 méter síkfutás

Ki végez előrébb: van Niekerk vs. Makwala

Online sportfogadás tipp: Makwala előrébb végez

TippmixPro odds: 1.80

Kezdés: csütörtök, 22:52

 

Szerdán zuhogott az eső Londonban, ami önmagában nem meglepetés. Ez az eső, a vizes rekotrán és dobókör viszont jó pár versenyzőt összezavart, aminek az lett az eredménye, hogy páran igen meglepő 'eredményt' produkáltak.

A férfiak 200 méteres síkfutásában az első meglepetés még a futamok előtt megtörtént, hisz Makwala felépült a gyomorrontása után, külön engedéllyel futhatott egyet, és olyan időt ért el, hogy az IAAF szorított neki egy helyet az elődöntőben. Az első futamban az 1-es pályán futott, ami nem ígért sok jót, hisz egyrészt az egyes pályán nem könnyű 200-at futni a centrifugális erő miatt. Ugye minél nagyobb a sebesség, annál jobban vinné kifelé az embert, de sávon belül kell maradni, ráadásul az egyes pályán volt a legtöbb víz. Ja, és ugye Makwalának még az a gyomorbántalma is ott volt, ami miatt a 400-as finálét ki kellett hagynia.

Makwala viszont odaállt, és az egyes pályán tocsogó vízben 20:14-et futott, Isaih Young mögött a 2. helyen kvalifikálta magát a fináléba. A 2. futamban a trinidadi Jareem Richards ismét egy nagyon meggyőző futást produkált, imponáló előnnyel ért célba. Az utolsó 20 méteren még oldalra nézett, de látta, hogy sehol senki, így ki is engedhetett a végén. Ő is 20:14-et futott, de nagyon lazán, nagyon könnyendén, bőven maradt még benne kraft a döntőre. Blake viszont elszállt, ami azért igazi meglepetés volt.

A 3. elődöntőt a török Guliyev nyerte 20:17-el, a 20:22-őt futó Webb előtt. A legnagyobb favorit van Niekerk 20:28-al csak a 3. helyen ért célba, óriási mák, hogy idővel még becsúszott a döntőbe.

A döntőt csütörtök este rendezik, azt egyelőre nem tudni, hogy fog-e esni, vagy nem. Amit viszont tudni, hogy a korábban favoritnak tartott Niekerk a rossz elődöntős eredménye miatt a 3-as pályára került, míg Makwala a 6-os pályán fog futni. Niekerknek az az előnye, hogy végig látni fogja a riválisokat, Makwala előnye pedig az, hogy a 6-os pályán picivel könnyebb futni, mint a belső íveken.

Viszont tegnap nagyon úgy nézett ki, hogy a botswanai futó kiheverte a gyomorfájást, az egyes pályán futott tocsogó vízben 20:14-et, míg Niekerk ideális pályán csak 20:28-at tudott. Könnyen lehet, hogy Niekerk ereje fogyóban, ő azért napok óta versenyez. Egyébként 400-on sem volt annyira meggyőző, és bizony a tegnap látottak alapján nem csoda, hogy mára már legnagyobb esélyesből csak harmadik legesélyesebb versenyző lett 200-on. Richards és Makwala is kisebb szorzót kapott, ami nem meglepő.

A mi tippünk, hogy a trinidadi Richardsban még maradt, és meg fogja nyerni a 200-at. Makwala viszont meg fogja előzi a Dél-afrikai Niekerket, legalábbis a tegnapi futások alapján mindenképp. Makwala érmet akar nyerni, sőt nemcsak érmet, hanem aranyérmet. Ő ugye a 400-as finálét a gyomorfertőzés miatt kénytelen volt kihagyni, most viszont meg akarja mutatni magának, a világnak, Niekerknek, hogy mire képes.

A 400-at nyerő dél-afrikai sprinter pl. nyilatkozott egy olyat, hogy a 400-on nyert aranyát legszívesebben odaadná Makwalának. Ez szép gesztus, ugyanakkor árulkodó nyilatkozat.

A mi tippünk 200-ra (top3): 1. Richards; 2. Makwala; 3. Niekerk

Címkék: sportfogadás, tipp,