Sportfogadás tippek: 2017-es atlétika vb - 110 m gátfutás

2017-08-07
Baji Balázs döntőt futhat 110 gáton a 2017-es londoni Atlétika vb-n. Ez óriási eredmény, de Balázs aligha elégszik meg azzal, hogy a fináléba került. Vajon mire megy ebben a brutálisan sűrű mezőnyben?

2017-es atlétika vb - 110 m gátfutás

Baji B. - O. Ortega (110 m gátfutás) head to head

Online sportfogadás tipp: Ortega

TippmixPro odds: 1.70

Kezdés: hétfő, 22:25

 

Baji Balázs döntőt futhat 110 gáton, ami kétség kívül óriási eredmény. Magyar versenyző 30 éve futott döntőt sprint számban, szóval nagyon meg kell becsülni ezt az eredményt.

Balázs idén kiváló formában van, és ezt most is látjuk. Londonban a vasárnap esti elődöntő futamát megnyerte Aries Merritt előtt. Balázs remekül kapta el a rajtot, 0,120-as reakcióidővel robbant ki a rajtgépből, és végig dominálta a futamot. Merritt második lett, két századdal lemaradva Balázs mögött, így ők ketten kerültek helyen a döntőbe. A 3. futamból idővel senki sem jutott tovább.

Orlando Ortega, a kubaiból lett spanyol versenyző az első elődöntőben futott, és a 4. helyen ért célba. Viszont idővel döntőbe jutott, mert a legerősebb elődöntő kétségkívül az első volt. McLeod és Shubenkov is itt futott, mindketten meg is előzték Ortegát, aki egyrészt nem kapta el jól a rajtot, másrészt hibázott is jópár gátnál. Így futott 13:23-at a spanyol, kapaszkodott becsülettel, mert az tőle egy elég rossz futás volt. Ha így nézzük, a 13:23-as idő egyébként még nem is rossz. Balázs úgy futott 13:23-at, hogy tökéletesen kapta el a rajtot, és talán két gáthoz ért hozzá, de csak minimálisan. Szóval, amíg Balázs szinte tökéletes futással 13:23-at futott, addig Ortega ugyanilyen időt ért el egy messze nem tökéletes futással.

Nehéz semlegesként nézni erre a döntőre, de ha Ortega kicsit összekapja magát, akkor valószínű, hogy Balázs előtt ér célba. A TippmixPrón fogadhatunk arra is, hogy Shubenkov megelőzi a legnagyobb favorit McLeod-ot. Erre 4.15-ös odds, talán egy próbát megér, mert a döntő az mindig más kategória, ott a favoritok nagyon könnyen elszállhatnak. Ugye Bolt csak 3. lett 100-on, Elaine Thompson, aki nagyobb favorit volt a lányoknál, mint Bolt a fiúknál, dobogóra sem állt. Ráadásul ez gátfutás, itt elég egy akadás, és máris borul minden. Szóval az a 4.15-ös odds nem rossz, hogy Shubenkov megveri McLeodot, aki egyébként alacsonyabb termete miatt többször érinti a gátakat, mint pl. az említett Shubenkov.

Címkék: sportfogadás, tipp,