Sportfogadás tippek: Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

2016-02-21
A német Bundesligában a Leverkusen és a Dortmund találkozója igazi rangadónak számít. Ősszel a BVB hazai pályán 3-0-ra verte elenfelét, a Bayer visszavágóra készül!

Leverkusen - Dortmund

Tipp: Mindkét csapat lő gólt

Odds: 1.65

Iroda: winmasters

Kezdés: vasárnap, 15:30

 

A szombati napon a Berlin kikapott a Wolfsburgtól, a Gladbach pedig verte a Kölnt. A Berlin ezen eredmények ellenére is maradt harmadik, de nincs jó formában. Ha ma a Leverkusen nyer, már letaszítja a dobogóról a Herthát. Ez a cél!

A Dortmundnak egyelőre még nem fájna a zakó, hisz a Bayernt kb. lehetetlen utolérni, és ha ma esetleg kikapna, még akkor is 10 pontos előnye lenne a Leverkusennel szemben. Persze a dortmundiak másképp gondolkodnak, nyerni szeretnének. Ha a sárga-fekete mezes társaság győz, 15 pontos előnye lenne a 3. helyezettel szemben, szóval a bajnokság utolsófordulóiban lehetne tartalékolni. Ugye a BVB azért áll még a DFB Kupában, és mivel 2-0-ra verte a Portót az EL-ben, vélhetően ott is továbblép.

Fontosabb a meccs a hazai csapatnak, de a BVB is úgy áll ehhez a meccshez, hogy be kell húzni! Csütörtökön mindkét együttes győzött, a Bayer a Sportingot verte idegenben, a BVB a Portót otthon 2-0-ra. Jövő csütörtökön jönnek a visszavágók, de mindkét együttes jó helyzetből várja azokat, így ma mindkét oldal 100%-ot fog beleadni ebbe a meccsbe.

Kulcsjátékosok közül a Leverkusennél Chicarito hiányzik, egyébként mindkét oldal elmondhatja, hogy jól áll sérülések terén. ami még fura és egyben szomorú is, hogy a Bender ikrek maximum a lelátón találkoznak, mindkettejük sérült.

Várható kezdőcsapatok:

Leverkusen: Leno-Jedvaj-Toprak-Tah-Wendell-Kramer-Kampl-Bellarabi-Mehmedi-Brandt-Kiessling
Dortmund: Bürki-Piszczek-Sokratis-Hummels-Schmelzer-Gündogan-Castro-Ginter-Mkhitaryan-Reus-Aubameyang

A Leverkusen 4-5-1-et játszik, 4 védő, megerősített középpálya és Kiessling elöl. Aztán hogy épp ki vagy kik lépnek fel Kiessling mellé, azt majd a szituációk szülik. Mehmedi és Bellarabi is szélekről indul, Jedvaj és Wendell besegít majd hátulról, szóval lesz potenciál a hazai támadásokban. A BVB-nél tavaly Klopp keverte a szélső védőket, idén Tuchelnél egyértelmű Schmelzer és Piszczek játéka. Suboticot Sokratis váltotta Hummels mellett, és ez a védelem működik, bár egy-egy bekapott gól mindig benne van ebben a védelemben, jobb csapatok ellen több is... Ginter, Castro és Gündogan három all round játékos, Reus és Mkhitaryan a játékmester, Aubameyang pedig visszatér, hogy újabb gólokat lőjön! A Porto ellen is játszott, ám a Porto nagyon defenzíven játszott, saját kapujuk előtt védekeztek 9-10 emberrel, nem jött ki a gaboni spíler gyorsasága. Itt most más lesz a helyzet, a Leverkusen otthon támadni fog, lesz esély a kontrákra! Jó kis lüktető tempójú találkozó lesz ez, nem kizárt, hogy 4-5 gól is belefér majd a két együttes által prezentált 90 percbe!

Címkék: sportfogadás, tipp,