Sportfogadás tippek: Hollandia - Norvégia

2017-12-15
A németországi női kézilabda-világbajnokságon a norvég expressz legutóbb az orosz együttesen gázolt át, pénteken pedig a holland csapat töltheti be az áldozat szerepét.

Hollandia-Norvégia

Online sportfogadás tipp: Norvégia -3.5 gól

Unibet odds: 1.56

Kezdés: péntek, 17:30

 

Meg sem lepődünk, hogy Hollandia és Norvégia kézi-Eb-n vagy vb-n összefut a hölgyeknél előbb-utóbb, hisz két rendkívül jó csapatról beszélünk. A norvégok kiemelkednek a mezőnyből, de a hollandoknál is összejött egy remek generáció, amely vb-n és Eb-n is jutott már fináléig, de ott Norvégiát legyőzni egyszer sem sikerült. A tippünk, hogy pénteken sem a hollandok örülnek majd.

A tippünk alapja, hogy a holland csapat gyengébb, mint az ezt megelőző években. Groot sokat hagyott ki a vb előtt, és látszik, hogy nincs csúcsformában, sőt úgy egyáltalán nincs formában. A negyeddöntőben is ha Abbingh nem lő 14 gólt, akkor már Csehország megállót jelent, pedig a cseh együttes nagyjából két játékost jelentett támadásban. Sőt ha még visszább ugrunk, már a top16 között Japán ellen is csak döntetlen után sikerült továbbjutni. A holland szekér döcög, miközben a norvég gőzös hasít.

Mörk és Oftedal vezérletével támadásban ellenállhatatlana a norvég együttes, a legjobb kapusok listáját pedig a két norvég, Grimsbö és Lunde vezeti. Aztán ahogy megszokhattuk Mörkéktől, egyre jobbak és jobbak. Emlékszünk a Möbelringen kupára, ott még Oroszország és Norvégia teljesen egyenrangú együttes volt, mi is 45 percig pariban voltunk Norvégiával. Itt a vb-n minket lemostak, de Oroszország még cudarabbul járt, a negyeddöntőben 34-17-es vereséget szenvedett.

Sokat elárul arról az orosz norvég meccsről, hogy az egyik fogadóiroda már úgy kínált szorzókat a norvég-holland meccsre, hogy a norvég-orosz meccsből még 10 perc volt hátra!

Hollandia erőssége a korábbi években a gyors indítás után szerzett gólok voltak, de ez az elem szinte totálisan eltűnt a játékból. A csehek ellen tán egyet, ha láttunk. Ismerve a nor4végok visszarendeződését, gyors gólokban most sem reménykedhet Hollandia. A védekezés meg sosem volt Hollandia erőssége, középen a tengelyben Sneldert, Dulfert és Brocht lábon Mörk és Oftedal veri, a kettesek fölött Arntzenék lazán lőnek át, és Herremék a szélről is dobnak majd párat. A norvégok erőt demonstráltak az oroszok ellen, és 17 góllal nyertek. Hollandia azért ekkora zakót nem kap, de nagyon valószínű, hogy ez sem lesz körömrágós találkozó.

Címkék: sportfogadás, tipp,