Rio 2016 tippek: 3000 m akadályfutás - férfi

2016-08-05
A mai napon nem a csapatsportok közül hozunk tippet. Maradunk Rióban, ezúttal az atlétikai versenyszámok közül néztünk ki egy jónak tűnő opciót!

 

Atlétika - Férfi 3000 m akadályfutás

 

Azzal tisztában vagyunk, hogy a 3000 méteres akadályfutás nem a legjobban várt esemény Rióban. Igen ám, de elég jól tippelhető versenyszámnak tűnik. Kipruto egész évben egészséges maradt, míg több jobban várt viadal eléggé kétes kimenetelű. Bolt, Felix, Fraser-Pryce triója pl. a formát illetően kérdőjeles, Fraser-Pryce például csak a 3. legesélyesebb női 100-on, holott korábban verhetetlen volt!

3000 akadályon elsősorban a kenyaiakkal kell számolni. Ha az idei 10 legjobb eredményt nézzük, csak kenyai versenyzőt találunk a 10-es listán. Az idei évben az első 6 legjobb időt Kipruto futotta. Kb. ahol indult, ott nyert is. Mivel Rióban is indul, kb borítékolni lehet, hogy nyerni fog. Mivel jó a hajrája, neki kb teljesen mindegy, hogy lassabban fut a mezőny, és a hajrára bízza, vagy valaki gyilkos tempót diktál, hisz azt is bírja.

Július 15-én -az utolsó komolyabb versenyen Rió előtt- Monacóban is nyerni tudott, honfitársai, Koech és Kipyego előtt. Ugye említettük, hogy idén a hat legjobb időből 5 az övé. A kakukktojás Birech 8:03:90-es ideje, de Rabatban azzal az idővel csak a második helyen ért célba, természetesen Kipruto mögött.

Óriási meglepetés lenne, ha Kiprutót honfitársai közül valamelyik is megviccelné Rióban!

Tipp: C. Kipruto nyeri a 3000 akadályfutást @ 1.65 (unibet)

 

 

Címkék: sportfogadás, tipp,