Sportfogadás tippek: Giro d'Italia - 19. szakasz

2017-05-26
A 100. Giro elég érdekesen alakul. Dumoulin bivalyerős, Quintana egyelőre gyengébb a vártnál, Nibali és Pinot pedig ott van lőtávolban a 3-4 helyen. Semmi sem dőlt még el, pénteken ismét egy megterhelő etap vár a mezőnyre két kemény emelkedővel.

Giro d'Italia - 19. szakasz

Online sportfogadás tipp: Quintana nyeri a 19. szakaszt

Unibet odds: 4.25

Kezdés: péntek, 12:00

 

A 100. Giro 19. szakasza is izgalmasnak ígérkezik. Már az etap eleje sem gyenge, de a két kisebb emelkedőt még csak arra használják majd a srácok, hogy a szökevénycsoport kialakuljon. Ha egyáltalán kialakul, mert az sem biztos. Aztán jön kb. a szakasz közepén Sella Chanzutan, 12 km hosszú, átlagban 5.5 %-os meredekséggel. Ezt még vélhetően együtt teljesítik az összetettben esélyesek, aztán jön a lejtmenet, egy majdnem sík rész, és a végén a hegyi befutó.

Az utolsó emelkedő a Piancavallo, 15.45 km hosszú, és átlagban 7.3 %-os meredekséggel. Az első és második harmada nagyon durva, a hegy 'teteje' már nem annyira meredek.

Szóval ami várható, hogy pár jó hegyi menő ismét szökik, Landa például ma is megpróbál szakaszt nyerni a 2. helyek után. Viszont ami igazán érdekes, hogy az összetettben élen állók mit alkotnak a pénteki napon. Nairo Quintana például csütörtökön is betámadta társait, de nem tudott nagyobb előnyt kiharcolni Dumoulinékkel szemben. Dumoulin, Quintana és Nibali egyszerre ért célba a 18 szakaszon.

Összetettben 31 másodperc előnye van Dumoulinnek, amit ma Nairónak le kell dolgozni, ha Girót akar nyerni. Vasárnap ugyanis időfutam, ahol Dumoulin ismét elverheti a mezőnyt, szóval pénteken és szombaton Nairónak, Nibalinak és Pinotnak nem ártana a holland vetélytárs elé kerülni. Quintana közülük a legrosszabb az időfutamban, de hegyre fel ő a legjobb. Ez a pénteki mászás a szakasz végén kedvezhet neki, hosszú hegy, és kellően meredek.

A tippünk talán merész, talán nem. Ma véleményünk szerint nem ér haza egyetlen szökevény sem. Az esélyesek meccselnek majd a szakasz-győzelemért, a végén az a pár másodperc jóváírás is számíthat, ami az etap megnyeréséért jár. Quintana a legjobb hegyi menő, Nibali erős, de nem annyira, és Tom Dumolulinnek is volt már háromhetes GT versenye, ahol nem bírta a végét. Ez a pénteki etap Quintana terepe, mintha neki lett volna rajzolva. Nagy tempó lesz végig, a szökevények nem igazán tudnak majd elszakadni a fő esélyesektől. Egy ilyen etap előtt merész dolog a szakasz győztesére tippelni, de ez a Quintanára ajánlott 4.25-ös odds megér egy próbát. Neki és csapatának támadni kell a pénteki napon. Tegnap még nem jött össze, de ez a mai emelkedő lehet az, ahol Dumoulin és talán Pinot és Nibali is megrogyik.

Címkék: sportfogadás, tipp,