Sportfogadás tippek: Dánia (női) - Ausztria (női)

2017-07-31
A női foci Eb-n érdekesen alakulnak a dolgok, hisz az első számú favorit Németország és az első számú kihívó Franciaország is kiesett a már legjobb nyolc között. Anglia első számú esélyessé lépett elő, de Dánia, Ausztria és Hollandia sem mondott le az elsőségről.

Ausztria - Dánia

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2.5 alatt

TippmixPro odds: 1.50

Kezdés: 2017. 08. 03. 18:00

 

A német és a francia válogatott is búcsúzott a legjobb nyolc között, így fordulhatott elő, hogy olyan csapatok is elődöntőt játszhatnak, amelyekre kevesen számítottak. Ezen a Dánia-Ausztria találkozón két olyan együttes találkozik, ahol mindkettő meglepetés-csapatnak számít.

Dániának van múltja, de arra kevesen számítottak, hogy majd Németországot is sikerül megverni a negyeddöntőben. A csoportban a dánok Belgiumot és Norvégiát 1-0-ra verték, Hollandiától 1-0-ra kaptak ki. Három darab 1-0-ás csoportmeccs után jött a Németország elleni 2-1.

Ami az osztrák együttest illeti, igazi tündérmese a szereplése, amely még nem zárult le. Ausztria az első Eb-jén szerepel, aztán egyből elődöntőt játszik. Ez még akkor is nagy szó, ha tudtuk, hogy a keret fele a német Bundesligában játszik. Rögtön a debütáláson Burgerék 1-0-ra legyőzték Svájcot, aztán 1-1-et játszottak a franciákkal. Ezután szinte papírforma volt Izland legyőzése (3-0). Izland már kiesőként várta azt a meccset, és a 3-0-ás zakóból látszik, hogy nem is igazán tudott rápörögni a 3. csoportmeccsre.

A kieséses szakaszban a dánok és németek egy vasárnap délre halasztott meccsen csaptak össze, és bár érezhető volt, hogy melyik a jobb csapat, a dánok taktikája nagyon bevált. Hiába szerzett gólt a 3. percben Németország, ettől a dánok nem rogytak meg. Nem rohantak fejjel a falnak, továbbra is stabilan védekeztek, és a kontrákra bazíroztak. Nadim a 2. félidő elején egyenlített, méghozzá stílusosan, a második félidő 3. percében. Az 1-1 nem nagyon tetszett a németeknek, így próbáltak dominálni, de komolyabb helyzetük nem volt. Mittagnak volt egy fejese, amiből gól lehetett volna, de a labda nem talált kaput. Több lecsúszott lövés, blokkolt lövés is volt német részről, Dánia kettős falat húzott saját kapuja elé, aztán ha megszerezte a labdát, egyből ment a kontra. Nadim és Harder sebessége rendre gondot okozott a német védőknek. A második dán gól is kontrából született, jobb oldalról jött egy beadás, középen pedig Nielsen érkezett, aki úgy bólintott a kapuba, hogy Schult nem tudott hárítani.

Ausztria pedig 0-0-ás meccset játszott a spanyolok ellen, aztán a hosszabbítás sem hozott gólt. Jött a büntetőpárbaj, amiből az osztrákok jöttek ki jobban. Ausztria minden büntetőjét értékesítette, a spanylok részéről viszont a 3. rúgó, Meseguer hibázott. Zinsberger, az osztrák kapus az első két lövőnél is érezte az irányt, a harmadik spanyol büntetőt nemcsak érezte, hárította is. Ausztria újoncként elődöntőt játszhat, ez pedig nem akármi.

Ami a két együttes stílusát jellemzi, sok különbség nincs. Mindkettő a védekezésre alapozza játékát, és nagyon úgy néz ki, ez most a nyerő a hölgyeknél. Az osztrákok nagyon egységesek, rendkívül stabilak, ha védekezni kell. Ez látszik, hisz négy meccsen csak egy gólt kapott. A dán válogatott négy meccsen két gólt szedett be, nagyon nehéz mattolni ezeket a csapatokat.

Szóval itt ez a találkozó, ez a dán-osztrák összecsapás, ahol igazából kezdeményezni egyik fél sem fog. Mindkét együttes tart az ellenfél kontráitól, mindketten ugyanazzal a fegyverrel szeretnének meccset nyerni, de nem fog menni. Ausztria és Dánia sem fog kinyílni, simán benne van ebben a találkozóban is, hogy gól sem születik. Itt még kevesebbet kockáztatnak majd a csapatok, hisz már a döntő a tét. Szép játékra ne számítsunk, csak az számít, hogy a továbbjutás összejöjjön. Aztán az osztrákok a sikeres tizenegyes-párbaj megvívása után valószínűleg nem lennének boldogtalanok, ha megint büntetőkkel dőlne el a dánok elleni összecsapás.

Dánia a tornán négy meccsen összesen 2 gólt kapott, míg az osztrákok csak egyet. Nagyon stabil, fegyelmezett védekezés jellemzi ezt a két együttes, óriási meglepetés lenne, ha ez a 90 perc három, vagy annál is több gót hozna.

Címkék: sportfogadás, tipp,