Sportfogadás tippek: Leverkusen - Werder Bremen (kedd)

2016-02-08
Ezen a hétfőn is utolért minket a szokásos nihil, amikor a hétvégi dömping után egy normális meccs vagy sportesemény sem maradt, ahol esélyünk van jó tippel szolgálni, ezért kicsit előre szaladtunk, és egy keddi meccset néztünk ki magunknak.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen

Tipp: Leverkusen győzelem

Odds: 1.40

Iroda: winmasters

Kezdés: kedd, 19:00

 

A német DFB Kupában még nyolc csapat van versenyben a végső győzelemért. Természetesen ott van a nyolc között a Bayern és a Dortmund is, de a nagyok közül a Hertha (fura ezt így leírni, de a Hertha idén igen komoly játékot nyújt), és a Leverkusen is.

Sőt nyugodtan mondhatjuk, hogy ha az előző bajnoki fordulót nézzük, a Leverkusennek nem okozhat gondot a továbbjutás. A Werder ugyanis tele van sérülttel, a pénteki meccsen Skripnik mester szinte mindenkit a kezdőbe jelölt, aki egészséges maradt. Vissza lehet keresni a pénteki Gladbach-Bremen előzetesünket, ott is jeleztük, hogy mennyire tartalékos a Werder. Ki is kapott a Bréma 5-1-re, főleg az első félidő volt olyan, ahol a Gladbach 'csak' két gólt lőtt ugyan, de valódi osztálykülönbség volt a két együttes között.

Sok fiatalt hívott fel Skripnik a B csapattól, volt, aki be is került a kezdőbe és nem is játszott rosszul (Guwara). De csapat szinten nem működött a Werder, azért az az öt bekapott gól is jelzi, hogy ennyi sérültet nem bír el a csapat. Kleinheisler Laci sem bír 90 percet Bundesliga tempóban.

A Leverkusen viszont a Bayern ellen játszott egy egész komoly meccset, ahol inkább a taktika dominált, de lehozta a Bayer 0-0-ra a találkozót, ami a Bayern ellen győzelemmel ér fel. A Gyógyszergyáriak egyébként jó régen, 1993-ban tudtak Német Kupát nyerni a Berlin amatőr együttesét verték a döntőben. Jó rég volt. Most ismét itt az esély! Ok, hogy benn van még a Berlin, amely csapat ha döntőzik, hazai pályán játszik. Ott a BVB és a Bayern, de egy meccsen minden csapat verhető, és a Leverkusen pont a hétvégén bizonyította, hogy a Bayernnek is azonos szintű partnere tud lenni.

Schmidt mester olyan szempontból sokkal jobb helyzetben van, hogy jóval nagyobb a merítési lehetősége erre a kupameccsre. Skripnik nem nagyon tud rotálni, pihentetni, és a Brémának most mindennél fontosabb a bennmaradás kiharcolása. Jelenleg a 16. helyen áll a Werder, komoly kiesési gondokkal küzd. Ráadásul ezen a kupameccsen akár újabb potenciális sérültekkel 'gazdagodhatnak', ha még egy Ujah, Junuzovic vagy Öztunali megsérül, tényleg komoly gondban lesz a Werder. Megjegyezzük, hogy a pénteki 'teljesítményt' látva így is abban van.

Ráadásul még a Brémának utaznia is kell, idegenben játszanak. Elnézve azt, hogy pénteken milyen simán kapott ki a csapat a Gladbachtól, nem sok esélye lesz Leverkusenben sem. Könnyen lehet egyébként, hogy ez az 1.40-es odds a meccs kezdetéig olyan 1.25-ig esik, mert ennek a találkozónak -ismerve az előzményeket- óriási favoritja a hazai csapat. Még az is lehet, hogy Skripnik az ifit küldi fel a pályára, hisz a Bréma a következő fordulóban a Hoffenheim ellen játszik kiesési rangadót, na az a meccs sokkal fontosabb, mint ez!

Címkék: sportfogadás, tipp,