Sportfogadás tippek: 1. FC Köln - Dinamo Dresden

2012-10-08
A Bundesliga II kilencedik fordulójának zárómérkőzésén két kiesés elől menekülő csapat találkozik. Az talán nem meglepetés, hogy a Dinamo Drezda az egyik, de az már igen, hogy a Köln a másik. Nézzük, mi várható!

 

1. FC Köln - Dinamo Dresden

Tipp: Köln

Odds: 1.73

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:15

 

A Köln és a Drezda hasonlít abban, hogy a két ezidáig számukra utolsó fordulóban mozdultak el a kieső helyekről. A Köln két meccset nyert sorozatban, de ezzel is csak a 15. helyre jött föl. A Drezda egy hellyel előzi meg a Kölnt, de pontszámban nincs köztük differencia. Olyan szoros a tabella alja (és közepe), hogy bármelyik csapat nyerjen ma, a 10. helyen találja magát!

A cél tehát adott, már csak az eszközök kellenének.

Ami minket illet, Köln sikert tippelünk! A kecskések kezdenek belelendülni, két igen jó formában lévő együttest kaptak el a hetedik és a nyolcadik fordulóban. Mind a Paderborn, mind a FSV a tabella első felében található, így ezek a győzelmek nagy önbizalmat adhattak a kölnieknek. Őszintén szólva ideje volt már, hogy villantsanak valamit, mert ezzel a kerettel a feljutásért kellene harcolni, nem a kiesés ellen. De mint írtuk, olyan szoros ez a bajnokság egyelőre, hogy még a Köln is feljuthat, ha ilyen formában nyomják tovább!

A Dinamo egyelőre nem lehet tudni, hogy rátaláltak-e valamire, vagy csak kibukott eredmény volt az Aue elleni siker. Már csak azért is maradt jópár kérdés, mert az Aue a Drezdához hasonlóan a kiesés elől menekül.

A meccsen a hazai pálya és a közönség mellett az is dönthet, hogy a hazaiaknál sokkal több a rutinos játékos, sokkal több olyan futballista van, akik az élvonalban is rengeteg meccset játszottak. Ilyen például Eicner, Brecko, vagy Bröker, de Chihi is nagyon ügyes játékos. A hazaiak 4-2-3-1-et játszanak, sokkal offenzívebb felfogásban lépnek ma pályára, mint a Drezda. Ők inkább 4-4-2-t választanak, ami valószínűleg inkább 4-4-1-1, vagy 4-5-1.

Stanislawski a hazaiak mestere valószínűleg a nigériai Ujahnak szavaz bizalmat elöl, de Bröker és Chihi is legalább annyira gólveszélyes, sőt második hullámban érkezve nekik legalább akkora sanszuk lesz a gólszerzésre, mint Ujahnak.

Egyébként a legutóbbi Drezda sikernél meg kell említeni, hogy a meccs utolsó 30-35 percét már emberelőnyben játszották, igaz, már akkor 2-0-ra vezettek. Egyébként ez a két csapat nagyon rég találkozott egymással. A Köln ugyanis sokszor az első osztályban volt, a Drezda pedig inkább a harmadosztályt erősítette azokban az években, amikor a Köln úgymond lecsúszott az élvonalból.

Meglepő lenne, ha a kecskések nem húznák be a meccset. Stanislawskiék ráéreztek a győzelem édes ízére, és lendületbe jöttek. Minden adott a harmadik sikerükhöz így gyors egymásutánban, a Dinamo pedig tovább küzdhet a kiesés elkerüléséért.

 

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,