Sportfogadás tippek: Svédország - Dánia

2017-12-12
A svédek és a dánok közül valamelyik csapat tuti éremért játszik, míg a vesztes búcsúzik a németországi női kézilabda-világbajnokságtól.

Svédország - Dánia

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 50.5 felett

Bet365 odds: 1.80

Kezdés: kedd, 17:30

 

Svédország a kezdeti botlása után megállíthatatlanul hasít a németországi női kézilabda-világbajnokságon. Megnyerte a csoportját, aztán a Szlovénia elleni mérkőzésen is 33-21 arányban győzött. Gulldénék nem is igazán tettek bele 100%-ot a fáradt, nagyjából csak Grosra építő szlovén csapat igazából nem volt komoly ellenfél.

Dánia válogatottja második lett a csoportjában, aztán kicsit mákja volt, mert a keresztcsoportból Németországot kapta meg, amely válogatott eléggé maga van/volt. Németországot nem igazán tartották sokra a szakértők, senki sem emlegette az éremesélyesek között. Aztán rögtön az első meccsen kidőlt Naidzinavicius, aki a csapat legjobbjának számított, onnantól pedig prognosztizálható volt, hogy ebből már nem lesz komolyabb eredmény. Dánia egy langyos meccsen 21-17-re nyert, többet arról a meccsről nem érdemes mondani, mert nem volt benne.

Dániától viszont most nem 21, de legalább 31 gól kell majd a győzelemhez, mert a svédeknek van tűzereje. Torstensson után is van élet átlövőben. Említettük már, hogy a svédek csak ellenünk maradtak 30 lőtt gól alatt, a többi találkozón lazán 30 fölé mentek még Norvégia ellen is. A szlovének ellen 33-at szórtak, de a 2. félidőben már félgőzzel játszottak, és a legjobbak csak padoztak.

Dániának fel kell kötni a gatyát, és gólokat dobni. Egyébként a dán szurkolók komolyan bíznak csapatukban, de majd a svédek ellen derül ki, sikerült-e előre lépni. Eddig a dánok komolyabb csapat ellen nem igazán mutattak sokat, Montenegró ellen 31-24-re sikerült győzni, Oroszország pedig 32-27-re verte Jörgensenéket. Az már kisebb meglepetés lenne, ha a rendre 30 fölé jutó svédek nem dobnák meg megint a 30-at, főleg, hogy meccsről-meccsre jobb a csapat, és az is csoda lenne, ha a védekezésben nagyjából közepeset nyújtó svédek ne kapnának mondjuk 25 gólt. Egyébként mindkét együttes szereti a tempós kézit, így bízhatunk benne, hogy a gólok száma közelebb lesz a 60-hoz, mint az 50-hez.

Címkék: sportfogadás, tipp,