Sportfogadás tippek: Tour de France - 9. szakasz

2015-07-12
Ezúttal a Tour 9. szakaszán rendezik a csapatidőfutamot. Hétfőn majd pihen a mezőny, így ma még apait-anyait bele lehet adni!

Tour de France - 9. szakasz

Movistar vs Astana (H2H)

Tipp: Az Astana végez előrébb

Odds: 2.20

Iroda: TippmixPro

 

 A csapatidőfutam mindig egy érdekes kis része a háromhetes versenyeknek. Most is az lehet, bár olyan brutálisan nagy időkülönbségek nem fognak kialakulni a nagy esélyesek csapatai között. Vagy ki tudja? Elvégre bármi előfordulhat, lehet itt bukás csapatidőfutamon is, nem először fordulna elő...

De ne is húzzuk, jöjjön a tipp! A bukiknál a BMC csapata a favorit, nem is véletlenül, hisz az egyéni időfutamot a BMC-s Dennis nyerte, de van Garderen, Van Avermaet és Oss is remekül ment. Igen ám, de nincs nagy érték abban a 2-es oddsban, amit a BMC-re adnak a fogadóirodák.

A Movistar és az Astana is remek időt mehet ma, ahogy a Sky csapata is. A Movistarban remek időfutam-specialisták vannak, Malori, Castroviejo és Dowsett az egyéni időfutamon a legjobb 15-ben végzett, de Valverde és Izaguirre is remek időt ment. Ugye az ilyen etapoknál az 5. ember idejét mérik, de a Movistar nem fogja hagyni, hogy Quintana leszakadjon. Az egyéni időfutamon magához képest nem ment rossz időt, így az elég biztosnak tűnik, hogy leszakadni nem fog. Az is fix, hogy ő vezetni egy métert sem vezet, neki csak annyi dolga lesz, hogy a szélárnyékban tartsa a specialisták tempóját.

Az Astanában is sok jó időfutam-menő van. Boom, Nibali, Westra, Taaramae és Grivko is remek időt ment az egyenkénti időfutamon. Mindannyian az első 50-ben értek célba.

Ami fontos lehet ma, hogy az Astanánál kisebb a különbség a versenyzők között. Nincs igazi specialista, mint a Movistarban, de mindenki nagyon jó. Illetve az első öt ember nagyon jó, és közel azonos teljesítményre képesek. Hiába van a Movistarban három remek időfutam-menő, nem mehetnek olyan gyorsan, hogy a többiek, köztük Nairo leszakadjon! Az Astana előnye, hogy Nibali is remekül megy, megvan az öt ember, akik közel azonos időre képesek. A Movistarban az lehet a probléma, hogy a leggyorsabbaknak picit vissza kell venni, Naironak pedig pl. 110%-ot bele kell adni, hogy tartsa a tempót Maloriékkal. Az Astanában az említett trió szinte azonos időre képes, váltott vezetéssel meg fogják oldani a mai etapot, és bizony jó esély van rá, hogy meglepik a Movistart, de akár a Sky-t és a BMC-t is!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,