Sportfogadás tippek: FC Barcelona - Manchester City

2014-03-12
A Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében a Barca az odavágón 2-0-ra megverte a Manchester City csapatát. Ma jön a visszavágó, de nem valószínű, hogy a visszavágó szónak értelmet ad az angol együttes.

FC Barcelona - Mancehster City

Tipp: 2 gól felett (AH)

Odds: 1.19

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

Mindent vagy semmit a jelszó a Man. Citynél. Az Ettihadban 2-0-ás vereséget szenvedtek Kolarovék az odavágón, így a továbbjutáshoz minimum két gólt kell lőni. Vagy sokkal inkább 3-4-et, mert azt is nehéz elképzelni, hogy a Barca hazai pályán rúgott gól nélkül maradjon.

Iniesta újra a keretben, és valószínűleg játszani is fog. Sajnos a felesége a Valladolid meccs előtti napon elvetélt, így ez a tragédia is közrejátszott abban, hogy nem nyert a Barca. Mindenki fogadkozik a katalánok részéről, hogy ma az igazi Barcát láthatjuk.

Az odavágóból kiindulva nincs mitől félnie a katalán csapatnak. Volt egy-két akciója a Citynek, de egy percig sem volt kérdéses, melyik a jobb csapat. A kis ördögfiókák a Kompany és Lescott-féle nagydarab védőket földön simán megverik.

A tippünk az, hogy a mai meccsen egy sokkal bevállalósabb Man City-t fogunk látni. Igazából nincs veszíteni valójuk, és Pellegrini is tudja, hogy kockáztatni kell. Silva és Nasri játszik majd a széleken, ami tényleg jobbnak tűnik, mint volt az Ettihadban a Navas-Kolarov kettős. Legalábbis támadásban így veszélyesebbnek tűnik a City, ugyanakkor sebezhetőbb is.

Nehéz ezt a meccset gólok nélkül elképzelni, mert azt is tudjuk, hogy a Barca védelme is szellős. A City ha felvállalja az őszinte játékot, akkor okozhat gondot a katalánok hátsó sorában. Dani Alves és Jordi Alba is képes elöl maradni, és előfordulhat, hogy nem tudnak időben visszazárni. Aztán pontrúgások után is bajban lehet a Barca, szögletek, szabadrúgások elhárítása nem a katalánok erőssége.

Erőssége viszont a labdatartás, az ellenfél fárasztása és a gyors ütemváltások. Vélhetően Iniesta vállalja a játékot, ahogy Busquets és Xavi is. Elöl talán Neymar nem kezd, helyette Pedro lép pályára kezdőként Messivel és Alexis Sanchezzel egy sorban. Ez a hatos Alba és Alves támogatásával hazai pályán nem marad lőtt gól nélkül.

A City focistái sem tehetnek mást, valószínűleg jól tudják, hogy a továbbjutáshoz minimum 3, de inkább 3-4 gól kell. Jó meccs, és sok gól várható!

Várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona: Valdes-Alves-Pique-Puyol-Alba-Xavi-Busquets-Iniesta-Alexis-Messi-Neymar(Pedro)

Man. City: Hart-Zabaleta-Kompany-Lescott-Kolarov-Touré-Fernandinho-Nasri-Silva-Agüero-Dzeko

Címkék: sportfogadás, tipp,