Sportfogadás tippek: Atletico Madrid - FC Barcelona

2017-10-12
A válogatott meccsek után egészen szombatig kell várni, akkor viszont igazi futball-dömping vár ránk. Nézzünk is egy meccset a hétvége első napjáról, rögtön a szombati nap egyik, ha nem a legnagyobb rangadóját.

Atletico Madrid - FC Barcelona

Online sportfogadás tipp: Atletico vagy iksz

Unibet odds 1.52

Kezdés: szombat, 20:45

 

Az Atletico Madrid és a Barcelona meccse önmagában sem smafu, de így, hogy politikai vonzata is van a találkozónak, még nagyobb figyelmet kap a találkozó.

A Barcelona katalán csapatként fogja kapni az 'ívet', nem lesz kellemes pályára lépnie a Blaugranának, annyi szent. A Simeone-érában amúgy is gyakran tréfálta meg az Atleti a Barcát. Ejtette már ki a BL-ből, vagy nyert bajnoki címet úgy, hogy az utolsó fordulóban épp a Barca ellen játszott.

A spanyol-katalán ellentét még inkább pikánssá teszi a meccset. Legutóbb Messiék a hazai Las Palmas elleni bajnokit üres lelátók előtt játszották, és bár lehetett volna jó meccs, egy nagyon hangulattalan összecsapás volt, amit 3-0-ra megnyert a Barca, de nagyon lehangoló összecsapás volt.

Ami a bajnokságot illeti, a Barca hibátlan, hét meccs alatt 21 pontot gyűjtött. Igen ám, de

  • -idegenben még nem játszott olyan együttessel, amely a tabella felső felébe tartozna
  • -összességében csak egy olyan csapattal játszott (Betis), amely jelenleg az első 10-ben található

Szóval ez lesz az első komolyabb összecsapása a Barcelonának, eddig 'csak a kötelezőket hozta'. Ráadásul FIFA játéknapok után kell pályára lépni, és a Barcánál azért van válogatott játékos bőven, többen Dél-Amerikából érkeznek vissza, mint például Messi és Paulinho, jó kérdés, hogy ők milyen formában lesznek. A Barcában és a válogatottban is remekeltek, de ki tudja, mikor jön egy törés, és itt a törés szót nem szó szerint kell érteni. Persze a nagy terhelés miatt akár komolyabb sérülés is közbe jöhet, de ne jöjjön.

A katalán Barcelona eddig idegenben játszott a nagyon gyengécske Alavés ellen, amely az első 7 fordulóban gólt sem lőtt. Épphogy, 2-1-re verte a Getafét, a Girona meg a Barcához hasonlóan katalán csapat, és bár nem szabad lebecsülni, de nem ugyanaz a szint.

Ehhez jön még, hogy Rafinha mellett Iniesta és Dembelé is sérült, szóval van itt probléma bőven. Aztán az is fix, hogy ez a spanyol-katalán ellentét sokkal inkább a Blaugrana játékosainak fejében lesz ott. Pique játéka lesz érdekes, aki a válogatottban is játszott, de látszott, hogy nem tiszta a feje.

Közben -hogy ejtsünk szót az Atletiről is- a kezdeti botladozások után magához tért. Hét kör után még veretlen, négy győzelem mellett azért 3 iksz is rondítja az összképet. Viszont csak kétszer játszott otthon, mindkét meccset megnyerte, és gólt sem kapott. Az új stadionban, a Wanda Metropolitanóban ez lesz az első komolyabb bajnoki összecsapás, az Atleti nem fogja odadobni a pontokat a Barcának. Kérdéses, milyen 'törődést' kap majd Messi, aki eddig hátán vitte a Barcelonát. Messin nagyon nagy volt a nyomás a Bolívia elleni találkozó előtt, mert ha ott nem nyernek az argentinok, akkor lecsúsznak a vb-ről.

Amikor kijöttek az első szorzók a meccsre, még 'csak' 2.20 körül fizetett a Barca-győzelem, most már 2.60 körül jár. Nem véletlenül. A Barca hét forduló után hibátlan, de Atletico-szintű együttessel még nem játszott. A válogatott meccsek (és utazás) miatt több kulcsjátékos fáradt lesz, és ez a találkozó Madridban kerül megrendezésre, nem számíthat szívélyes vendéglátásra a katalán együttes. A tippünk tehát az, hogy az Atletico legalább egy döntetlent elér ezen a találkozón, de az sem lepne meg minket, a megszerezné mindhárom pontot.

Címkék: sportfogadás, tipp,