Sportfogadás tippek: Giro d'Italia - 10. szakasz

2017-05-16
Az idei Giro 10. szakasza egy egyenkénti időfutam lesz. Közel 40 km, az összetettben esélyes versenyzők és a időfutam-specialisták fognak leginkább előtérbe kerülni.

Giro 10. szakasz Foligno → Montefalco, 39.8 km (TT)

Online sportfogadás tipp: Dumoulin nyer

Bet365 odds: 1.61

Tippmix odds: 1.60

Kezdés: kedd, 12:45, aztán majd live felületen is fogadható

 

A versenyzők kedden egy 40 km-es időfutamon mutathatják meg magukat. Nem teljesen sík a terep, a közepén közel 5 km emelkedő, amely átlagban 3,2 százalékos, magyarul nem vészes. A végén pedig lesz egy 6 km-es rész, ahol szintén emelkedik majd az út, de átlagban 2 %-os emelkedő, szóval pont az a kategória, ami érezhető, de ezeknek a srácoknak azért nem jelenthet kihívást.

Sok esélyes van a mai szakaszgyőzelemre. Kiryenka, Zakarin, Thomas, L. L. Sanchez, Zakarin, Jungels, Ludvigsson, van Emden, de az igazi favorit a holland Tom Dumoulin. Ebben a mezőnyben egyértelmű favorit, ráadásul láthattuk szombaton a Blockhauson, igencsak jó erőben van. Ott a hosszú meredek emelkedőn a legjobb hegyi menő, Nairo Quintana csak 24 másodpercet adott neki, ami jelzi, hogy Dumolulin milyen erőben van. Kirobbanó erőben van. Emlékezhetünk rá, az Olimpián Brazíliában sérülten tekert egy második helyet, egy csúnya bukás, törés után Cancellárát nem tudta legyőzni. Cancellara visszavonult, Tony Martin nincs itt a Girón, ahogy több időfutam specialista sincs.

Dumoulin az összetettben is esélyes, főleg a Blockhauson mutatott teljesítménye után. A holland kerékpáros célja az, hogy minél nagyobb előny harcoljon ki Nairóval (és a többiekkel) szemben, mert hegyen azért vannak jobbak. Pinot sem lehet leírni, Nibalit sem, de az első számú ellenfele Dumoulinnek egyértelműen Quintana.

Olvasgatva különböző külföldi oldalak, fórumok és szakportálok  tippjeit, nem nagyon akad olyan, amely ne Tom Dumoulint hozná ki első helyre az etapot illetően. Leginkább az a vita tárgya, hogy mennyit ad a mezőnynek, mennyit ver Quintanára. De ez minket nem igazán érdekel, ha 20 másosperccel nyer, ugyanúgy jó a tipp, mintha 3 percet adna a mezőnynek.

Mi is beállunk a sorba, és a tippünk, hogy ezt az időfutamot Dumoulin nyeri, és nem lesz meglepetés-győzelem idén az első időfutamon. (Egyébként Rióban Cancellara-Dumoulin-Froome-Castroviejo-Dennis-Bodnar-Oliveira-Izaguirre-Thomas-Roglic volt az első 10 sorrendje. Nos közülük csak Dumoulin van itt, és Geraint Thomas, aki viszont szombaton benne volt a bukásban. Vissza tudott ülni, és nem is ment rosszul ahhoz képest, de így a Sky csapat versenyének lőttek, hisz Landa is benne volt a bukásban. Visszatérve a riói top10-re, ott 54 km-t tekertek, Dumoilin nem teljesen egészségesen közel 2 percet vert Thomasra. Vannak itt a mezőnyben specialisták, Zakarin, Ludvigsson, Kiryenka, stb., de ha Dumoulin nem esik, nagy előnnyel ér majd célba.

A TV-közvetítést 16:00 után érdemes nézni, Quintana, Pinot és Dumoulin 16:00 után startol el.

Címkék: sportfogadás, tipp,