Sportfogadás tippek: Espanyol - Rayo Vallecano

2016-03-07
Érdekes kis meccs maradt hétfőre a 28 fordulóból! Ám, hogy miért is érdekes, az csak a cikkből derül ki

Espanyol - Rayo Vallecano

Tipp: 2.5 gól felett

Odds: 1.70

Iroda: winmasters

Kezdés: hétfő, 20:30

 

Szóval ahogy említettük, nem lesz ez átlagos bajnoki. Az Espanyolt úgy szoktuk meg, mint igazi középcsapat, amelynek nem feltétlenül célja az európai kupaszereplés (bár volt rá példa), de sosem cidrizik a kiesés miatt. Most viszont cudarul ál a katalán együttes, mindössze 2 pontra van a már kieső helyen álló Granadától.

Az előző fordulóban egy vírusfertőzés miatt nem az ideális kezdő játszott, vélhetően többen legyengülten léptek pályára. Ennek tudható be, hogy nagyon korán elhúzott a Betis, szinte 20 perc alatt eldőlt a meccs. Hiába kértek halasztást, nem kaptak a szövetségtől.

A Rayo szintén nehéz helyzetben van. Tudjuk jól, hogy a legkisebb költségvetésű csapatok között van a Rayo, ennek ellenére most is elég jó kerettel dolgozhat az őszinteségéről híres Paco Jemez. Az egyik legjobb edző, csapata mindig nézhető futballt játszik. Az előző szezon után volt szó a távozásáról, sokan szívesen látták volna a Valencia edzőjeként (ami késik...).Ő viszont maradt még egy évet, és most keményen meg kell dolgozni a pénzéért, és a csapat bennmaradásáért. Ha a Rayo kiesne, ő biztosan távozna, de aki ismeri őt, az jól tudja, hogy mindent megtesz a sikerért, azaz a bennmaradásért.

Nos, említettük, hogy az előző körben az Espanyolnak voltak problémái, most a Rayónak lesznek. A kimaradók listája ugyanis tekintélyes: Iturra és D. Llorente eltiltott, Ebert még hosszú hónapokig nem játszat, Pablo Hernandez, Michu, Rat és Jozabed sérült, valamint Tono és Cobeno, két kapus is sérültlistán van. Kilenc játékos, közülük, 5-6 spíler tuti kezdene ma, ha tehetné.

Ugye sérült két kapus, Yoelben nem bízik Jemez, így kb a 4. számú kapus, J. Carlos véd, de azért ő sem életbiztosítás. A védelemből Rat és Diego Llorente kiesett, két oszlop ott hátul ez a két labdarúgó. Amayában nem bízik Jemez, volt balhé is kettejük között, de ezt alighanem Jemez félreteszi, szükség van Amayára hátul. Iturra és Ebert hiányát szintén a védekezés érezheti meg, elöl azért van kiből választani.

Azt látjuk, hogy hátrafelé lehetnek gondok, mint ahogy az elmúlt meccseken is. A Rayo az elmúlt négy bajnokiján min. két gólt kapott. Vélhetően most is fog legalább ennyit. Az Espanyol játékosai már kijöttek abból a fertőzésből, otthon pedig igen komoly erőt képvisel azért az Espanyol.

A Rayónak gólokat kell lőni, ha meccset akar nyerni. Paco Jemez ugye fel tudja tölteni csapatát kreatív játékosokkal, Michu mellett Lass, Mancuho, Trashorras, Javi Guerra, Bebé, Jozabed vagy Embarba is bevethető. De kérdéses a védekezés, és annak minősége. Mert az ok, hogy mi rendre jól szórakozunk, de Paco Jemez aligha, amikor csapata nyeli a gólokat. De az Espanyol védekezését sem lehet dicsérni, nyoma sincs a korábbi évek stabilitásának. Ráadásul az Espanyolnál nagyon hiányzik Sergio Garcia-féle gólzsák, de ha van csapat a igában, amely ellen az Espanyol is megszórhatja magát, az a liga legrosszabb védekezését bemutató Rayo! Elég jó tippnek néz ki a 2.5 gól fölött opció (1.70). De itt arra is van sansz, hogy 5-6 gólt is látunk. Ez nem lesz 'tipikus' hétfő esti lődörgés, ahol már a 20. percben a meccs végét várjuk, vagy jobb híján megyünk aludni... Ha jó és szórakoztató meccsre vágyunk, a Rayo ritkán okoz csalódást!

Ráadásul még egy kis extra fűszert ad a találkozónak, hogy katalán csapat madridit fogad, tényleg meglepetés lenne a javából ha eseménytelen 90 percet látnánk!

Címkék: sportfogadás, tipp,