Sportfogadás tippek: Valencia - Granada

2015-09-24
Több alkalommal előfordult ebben a hónapban, hogy egy-két nappal előre tekintettünk. Általában jól sültek el ezek a tippek, így ma a pénteki Valencia-Granada mérkőzést elemezzük picit. Íme:

Valencia - Granada

Tipp: Valencia góljai 1.5 felett

Odds: 1.61

Iroda: bet365

Kezdés: péntek 20:30

 

Mindkét együttes vereséget szenvedett a hétközi fordulóban, gyorsan javítani kellene azt a betlit. A Valencia egyébként kedden első bajnoki zakóját szedte össze, ami nem is lenne tragédia úgy önmagában, de a másik négy bajnoki közül hármat is csak döntetlenre sikerült hozni, így öt kör után csak a 10. helyen áll a Túria-parti együttes.

Nincs jó formában a Granada sem, öt bajnokijából csak egyet tudott megnyerni az andalúz gárda. Sandoval mester csapata a hétközi fordulóban nagyon simán kapott ki a Sociedad ellen. Agirretxe mesterhármast lőtt a baszk csapatban, úgy dominálta a találkozót a Sociedad, ahogy idegenben nagyon ritkán szokta.

A Granada nagyon nem hasonlít a  korábbi évek csapataira. Már az előző idényben is gyengécske volt ez az együttes, pl. Brahimi és Igalho távozását nagyon megérezte a klub, de hátul azért nem volt ekkora átjáróház. Ez a mostani Granada-védelem, vagyis inkább úgy csapat szinten a védekezés nagyon nem az első osztály szintje.

A brazil Doria pl. elemi hibákat vétett a Txurri-urdin ellen a hétközi fordulóban. Babin sem feltétlenül a megbízhatóság szobra. Jobb szélen Lopes még csak-csak elment, de a másik oldalon Biraghi nem egyszer futott fel úgy a támadást segítve, hogy a helye üresen maradt. Három gólt lőtt a sociedad, de lőhetett volna még 3-4 gólt, ha a baszkok 0-3 után is úgy koncentrálnak, mint előtte...

Ami a Granadát illeti, a kreatív zónában elvileg találunk labdaügyes játékosokat. Ugyanakkor Rochina semmit sem mutatott a Sociedad ellen, Success eljátszott a társak mellett, rengeteg rossz döntése volt. Thievy csereként semmit sem tudott hozzátenni a csapat játékához, hiába gyors, ilyen szinten csak a gyorsaság önmagában kevés.

A Valencia csapata mindenképp dobogóra esélyes, ilyen szempontból kulcsmeccs a szezont illetően. Nem szabad túlzottan elengedni a riválisokat! Otthon, a gyengécske Granada ellen mindenképp meccset kell nyerni! Ha a (hazai) bajnokikat nézzük, a Betis és a Depor ellen is csak döntetlenre volt jó a Denevéres együttes, még egy olyan találkozó, ahol gyengébb ellenfél ellen veszít pontot a csapat a Mestallában, nem fér bele.

Hallani olyasmit, hogy nem a legjobb a hangulat a Valenciánál, Nuno mester pl. nincs túl jóban Mustafival és Parejoval. A szerdai edzésen pl. Nuno mindenkivel váltott pár szót külön-külön, Mustafival és Parejóval viszont nem. Ezek nem túl jó előjelek, nem tesz jót a hangulatnak. Ugyanakkor Nuno mester ha maradni akar a Valencia padján, akkor jobban jár, ha Mustafival és Parejoval is rendezi kapcsolatát, mert mindkét labdarúgó olyan kvalitású, akiknek helye van a kezdőben. Az Espanyol ellen egyikük sem játszott, ki is kapott a csapat. Gaya sérült, ha így sem játszik majd Mustafi, akkor ott tényleg nem kicsi a probléma mester és játékos között.

Lehet, hogy a korábbi sikertelen meccsek miatt felerősödtek a feszültségek, ez benne van a pakliban. Emlékezzünk csak a tavalyi idényre, ahol a szezon elején Messi és Lucho sem beszélt egymással a Barcánál, aztán a Barca mindent megnyert a bajnokságtól a BL-ig. Feszültségek, összetűzések előfordulnak, de Nuno is profi, Mustafi és Parejo is profi. Ha játéklehetőséget kapnak, bizonyítják majd, hogy a kezdőben a helyük. Ezt a Granadát mindenképp verni kell, sokkal puhább az andalúz együttes, mint a korábbi években volt. (Pedig akkor sem volt túl acélos) Nincs mese, minimum két gólt be fog kotorni a Valencia, de ha végre kijön a lépés, 4-5 hazai dugó sem elképzelhetetlen!

Címkék: sportfogadás, tipp,