Sportfogadás tippek: Golden State - New Orleans

2016-11-07
A hétvégén majd válogatott meccsekre kerül sor, így a hétközi foci-program eléggé szegényes. Ezért ugrunk át a USA-ba, és hozunk egy NBA-tippet! Előzetesen annyit, hogy a GSW vs NOP meccs nem tűnik pontszegénynek!

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans

Online sportfogadási tipp: 224  pont felett

Bet365 odds: 1.90

Tippmix odds: -

Kezdés: kedd, 04:35

 

Ahogy a bevezetőben említettük, egy igencsak pontgazdag meccsnek tűnik a Warriors és a Pelicans találkozója.

A Warriros eddig sem volt gyenge csapat, ám Durant érkezése vélhetően még magasabb szintre emelte a Golden State együttesét. Egyelőre rövidtávon a hektikusság jellemzi a Warriors játékát, hisz a hat meccsből négyet úgy nyertek meg, hogy 120 pont fölött dobtak, ám kettőt a hatból kegyetlenül csúnyán buktak el Curry-ék. Rögtön Durant bemutatkozó mérkőzésén a Spurs pl, megmutatta, hogy a kosárlabdát nem csak a triplavonalon kívül játsszák, és volt egy nagyon csúnya bukója is oaklandieknek a gyengécskének titulált Lakers ellen. Szóval nem sebezhetetlen a GSW, de egy 82 meccses alapszakaszba, főleg, amikor még a csapatépítés időszaka zajlik, ez valahol belefér.

A Pelicans vergődik, hat mérkőzésből egyet sem sikerült megnyerni. Ha azt nézzük, hogy nyugat milyen 'sűrű' szokott lenni, nagyjából a szezon elején elszállhatnak a NOP play off reményei. Feltéve, ha komolyan gondolták egyáltalán a rájátszást, vagy annak reményét. Utolsó két találkozójukat a Phoenix és a Memphis ellen hosszabbítás után veszítették el, ami még jobban fájhat. Ha azt nézzük, hogy a NOPa Warriors ellen sem esélyes, ebből vélhetően 0-7-es rajt lesz...

De nézzük a tippet

A mi tippünk, hogy több pont születik majd 225.5-nél. A Warriors kétszer lépett pályára az Oracle-ben, és mindkét meccs pontgazdagra sikeredett. Curry és társai ugye a nyitányon 129-100-ra kaptak ki otthon a Spurs ellen, ám második hazai meccsük a papírforma szerint alakult. Durant eddigi legjobb meccsét játszott ex csapata ellen, így a GSW 122-96-ra nyert a Thunder ellen.

A Pelicans idegenbeli meccsei elég pontszegényre sikeredtek, de a Memphis és a Spurs főleg olyan csapatok, amelyek azért nagy figyelmet fordítanak a védekezésre is. A Warriorrs nem ilyen csapat, vagy legalábbis a NOP ellen nem lesz ilyen.

Duranték túl akarják dobni a Pelicanst, magas frekvencián játszani, minél több támadást vezetni, mert egyszerűen minőségben sokkal jobb csapat a Warriors. Ráadásul amíg a Golden State kintről minden ellenfelét képes szétdobni, amikor épp 'nincs bedeszkázva a gyűrű' mint volt a LA ellen legutóbb. Hazai környezetben Curryék triplazáport zúdítanak majd a Pelikánokra. Amiben a NOP jobb lehet, az a palánk alatti játék. Ott Asik, és főleg Davis komoly károkat okozhat a GSW védekezésében. Mert Durant érkezésével mindenképp támadásban hatékonyabbnak kellene lenni elviekben, de Durant nem egy pattanózó-gép, és NBA szinten girhes testét nem is nagyon szereti tesztelni, főleg nem védekezésben Asik és Davis kaliberű, fizikumú srácok mellett/ellen.

Egyébként pedig az OKC elleni találkozó volt demoralizáló, hisz nagyjából az NBA két legjobb kinti dobója egy csapatban játszik, és amikor pl, Curry leült, akkor bejött helyére Durant... Mi lesz itt, ha egyszer Thompson is játékba lendül??? Mert lesz ilyen, és amikor Curry, Durant és Thompson is elkapja a fonalat kintről, aztán még Green is vág 2-3 triplát a tengelyből, akkor csodát látunk majd a Golden State csapatától.

Az előző idényben a két együttes utolsó három meccsén 254, 232, és 236 pont született. A GSW mindhárom mecsen min. 122 pontot szórt, de a Pelicans is minden alkalommal bőven 100 pont fölött termelt. Ha azt nézzük, hogy a Warriorsnál most már ott játszik egy jó formában lévő Durant, aki rossz napjain rossz játékkal is többet dob, mint Bogut legjobb napjain, akkor nem nagy vállalás a két együttes meccsén 'overt' húzni!

A mi tippünk tehát, hogy pontgazdag meccsen a Warriors nagyon elveri a Pelicanst. Vélhetően a hazai együttes már a 3. harmad után átlépi a 100-as határt, és a garbage time szereplői is hozzájárulnak majd a pontzuhataghoz. A mi tippünk 132-108, már ha van értelme kosárlabda meccsre számszerű tippet adni...

Címkék: sportfogadás, tipp,